Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πάνω από 1.100 μαθητές στο Βόλογια το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ραδιοφώνου
Πάνω από 1.100 μαθητές στο Βόλογια το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ραδιοφώνου

Πάνω από 1.100 μαθητές στο Βόλογια το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ραδιοφώνου

Που θα γίνει από 11 ως 13 Απριλίου με πολλές παράλληλες δράσεις

Θα γεμίσει ο Βόλος με μαθητές Δημοτικών και κυρίως Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενο Πέμπτη 11 ως το Σάββατο 13 Απριλίου, που θα γίνει το 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ραδιοφώνου, στο οποίο θα συμμετάσχουν 48 σχολεία από την και δύο από την Κύπρο με 1118 μαθητές και συνοδούς τους εκπαιδευτικούς.

Το φεστιβάλ θα γίνει στους χώρους του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου και του 7ουΓυμνασίου Βόλου που το φιλοξενούν φέτος, καθώς η πρότασή τους εγκρίθηκε από το European School Radio, ενώ έχει και την του υπουργείου Παιδείας.

Σε συνέντευξη Τύπου οι Κώστας Αμυγδαλίτσης, υπεύθυνος του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού στο 1ο Ε.Κ. Βόλου και η Ελπίδα Πανάγου, υποδιευθύντρια του 7ου Γυμνασίου επισήμαναν ότι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία από τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια και τις δράσεις που θα αναπτυχθούν ειδικά την Παρασκευή 12 Απριλίου να μάθουν την ιστορία του ραδιοφώνου, να κάνουν μοντάζ στον ήχο, να στήνουν μια ραδιοφωνική εκπομπή, να συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, να κάνουν ένα ιστορικό περίπατο στην πόλη του Βόλου και πολλά άλλα.

Μεταξύ των 50 σχολείων που συμμετέχουν τα έξι είναι από το Βόλο ενώ στην πλειοψηφία τους τα σχολεία είναι γυμνάσια και Λύκεια καθώς τα σχολεία της Α’θμιας δεν έχουν τη δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι συμμετοχή έχουν δηλώσει και αρκετά Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι μαθητές των οποίων έχουν δηλώσει συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια. Γίνεται δε προσπάθεια το υλικό που θα διατεθεί στους μαθητές να μεταφραστεί και σε γλώσσα Braille  καθώς κάποιοι είναι τυφλοί.

Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο που ακόμη και σε μία περίπτωση που το οικονομικό είναι ανασταλτικός παράγοντας, μεταξύ των συμμετεχόντων είναι μία μικρή ομάδα μαθητών από σχολείο της Θεσσαλονίκης που θα έλθουν στο Βόλο με το αυτοκίνητο ενός πατέρα που διαθέτει το αυτοκίνητό του.

Μετά από εννιά μήνες προετοιμασίας όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους 1118 μαθητές, καθώς στην όλη διαδικασία πέραν των εισηγητών στα εργαστήρια θα προσφέρουν επίσης εθελοντική εργασία περισσότερο από 55 εκπαιδευτικοί,  από το 7ο Γυμνάσιο και τα σχολεία που στηρίζει το 1ο Ε.Κ. Βόλου,  45 μαθητές από τα ίδια σχολεία, αλλά και φοιτητές.

Στο δείπνο γνωριμίας της Πέμπτης 11 Απριλίου έχουν δηλώσει συμμετοχή 800 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ενώ την Παρασκευή 12 Απριλίου θα αναπτυχθούν όλες οι δραστηριότητες στο 1ο Ε.Κ. Βόλου, το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και άλλους χώρους ενώ το  απόγευμα της ίδια μέρας θα γίνει η βράβευση του καλύτερου στο «Κάντο ν’ ακουστεί» στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητριάδος όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 600 μαθητές.

Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απολογισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας και θα βραβευτεί το καλύτερο διήγημα και έχουν δηλώσει ότι θα το παρακολουθήσουν 225 μαθητές και εκπαιδευτικοί. Το φεστιβάλ θα κλείσει με έναν αποχαιρετιστήριο μπουφέ στον προαύλιο χώρο του 1ου Ε.Κ. Βόλου.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές πολλά σχολεία επιλέγουν επίσης να κάνουν επισκέψεις για να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής. Όλα όμως θα παρουσιάσουν τη δουλειά που κάνουν αλλά και τον τόπο τους στα περίπτερα που θα στηθούν και θα είναι επισκέψιμα από την Τετάρτη 10 Απριλίου στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση