Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2019
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2019

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2019

Το άλλο Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019 και 9.00 π.μ. θα διεξαχθεί στο 1ο Λύκειο Βόλου ο 24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και ς, που έχει ορισθεί από τη Διεύθυνση Δ.Ε. Μαγνησίας ως .

 

της Επιτροπής είναι η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Λοντρίδου Παρασκευή και μέλη ο Μπλατσής Δημήτριος, μαθηματικός του 2ου ΕΛ. Ν. Ιωνίας και Μουτσιάρας ν/νος, μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης, που διοργανώνει το διαγωνισμό μαζί με το Πανεπιστήμιο ς.

Ο έχει τη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έστειλε τη σχετική εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η 1η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» του διαγωνισμού θα περιλαμβάνει χωριστά θέματα για το και χωριστά για το Λύκειο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι τρεις (3) ώρες και θα διενεργηθεί με την ευθύνη μιας Τοπικής Επιτροπής Καθηγητών που θα ορίσει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της κάθε περιοχής, οι καθηγητές της οποίας εθελοντικά θα προσφέρουν την υπηρεσία τους στο Διαγωνισμό.

Οι περίπου τριάντα (30) πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι περίπου δεκαπέντε (15) πρώτοι μαθητές Γυμνασίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στην 2η φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» του διαγωνισμού. Τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) και θα αποσταλούν, επίσης, μέσω email σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (http://contest.astronomos.gr)tron

 

"Αλιεύοντας" την είδηση