Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2019
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2019

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2019

Το άλλο Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. θα διεξαχθεί στο 1ο Λύκειο Βόλου ο 24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής, που έχει ορισθεί από τη Διεύθυνση Δ.Ε. ως εξεταστικό κέντρο.

 

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η διευθύντρια του 1ου Λυκείου Λοντρίδου Παρασκευή και μέλη ο Μπλατσής Δημήτριος, μαθηματικός του 2ου ΓΕΛ. Ν. Ιωνίας και Μουτσιάρας Κων/νος, μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης, που διοργανώνει το διαγωνισμό μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο διαγωνισμός έχει τη συμπαράσταση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έστειλε τη σχετική εγκύκλιο σε όλα τα της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η 1η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» του διαγωνισμού θα περιλαμβάνει χωριστά θέματα για το Γυμνάσιο και χωριστά για το Λύκειο. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι τρεις (3) ώρες και θα διενεργηθεί με την ευθύνη μιας Τοπικής Επιτροπής Καθηγητών που θα ορίσει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της κάθε περιοχής, οι της οποίας εθελοντικά θα προσφέρουν την υπηρεσία τους στο Διαγωνισμό.

Οι περίπου τριάντα (30) πρώτοι μαθητές Λυκείου και οι περίπου δεκαπέντε (15) πρώτοι μαθητές Γυμνασίου θα κληθούν να συμμετάσχουν στην 2η φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» του διαγωνισμού. Τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) και θα αποσταλούν, επίσης, μέσω email σε όλες τις Τοπικές Επιτροπές, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (http://contest.astronomos.gr)tron

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση