Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ποδηλασίας         
Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ποδηλασίας         

Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ποδηλασίας         

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμις Εκπίδευσης  και Λάρισας συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 25 Απριλίου τους  Πανελλήνιους  μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. ς για το σχολικό έτος 2017-18.

Πρόκειται για Ποδηλασίας Γενικού Ατομικού Χρονομέτρου και Αντοχής. Η σχετική συν διοργάνωση ανατέθηκε από το έρευνας και Θρησκευμάτων  και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας .

Οι αγώνες διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στην περιοχή του Συκουρίου Λάρισας και συμμετείχαν 37 μαθητές και μαθήτριες αγώνα αντοχής 100 χιλιομέτρων καθώς και 25  στον αντίστοιχο αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης Απόστασης έγινε στον παράδρομο της εθνικής οδού ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός για τον αγώνα  Αντοχής Απόστασης   στην περιοχή Συκούριο.

 

Οι αθλητές αγωνίστηκαν διασχίζοντας της διαδρομή  Συκούριο – Όσσα – Χειμάδι – Ελεύθερο – ΤΕΜΚΑ – Παράδρομος Ε.Ο. Λάρισας – Συκούριο, αποστάσης 100 χλμ συνολικά (3 στροφές Χ 33,3 χλμ η κάθε στροφή).

ΟΙ προδιαγραφές ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι αθλητές συνοδεύονταν από οχήματα της Ομοσπονδίας και της Αστυνομίας.

Ήταν εξαιρετικά  δύσκολος αγώνας, με ιδιαίτερες απαιτήσεις,  λόγω των καιρικών συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία) και μεγάλο ανταγωνισμό.

Την συν διοργάνωση ανέλα η Ομάδα Φυσικής Αγωγής   με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Ράμμου Ιωάννα και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Λάρισας με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό Ζέρβα Κω/νο.

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την επιτυχή έκβαση  της εν λόγω διοργάνωσης αποτέλεσε  η συμμετοχή στην  οργανωτική των αγώνων του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Μαγνησίας  Κοτρώνη Ιωάννη –προπονητή Ποδηλασίας  της Ολυμπιακής Ομάδας .

Η ανάθεση της διοργάνωσης αυτής αποτέλεσε  σημαντική επιτυχία των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και Λάρισας και  αποδεικνύεται έμπρακτα  η εμπιστοσύνη του Υπουργείου Παιδείας και των Αθλητικών Ομοσπονδιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των Θεσσαλικών Νομών είναι δεδομένη.

 

 

 

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση