Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Πανελλήνιες εξετάσεις: Μπορούν να γίνουν εύκολες
Πανελλήνιες εξετάσεις: Μπορούν να γίνουν εύκολες

Πανελλήνιες εξετάσεις: Μπορούν να γίνουν εύκολες

Ο Δήμος Βόλου, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει – συζήτηση με θέμα: «Πανελλήνιες – Μπορούν να γίνουν εύκολες», το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Η απευθύνεται κυρίως στα παιδιά που είναι για τις πανελλήνιες, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να δώσουν στους υποψήφιους συμβουλές για τη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων, να προτείνουν τεχνικές συγκέντρωσης και αφομοίωσης της γνώσης, καθώς και συμβουλές για την ενδεδειγμένη κατά το διάστημα της προετοιμασίας, για περισσότερη ενέργεια και ενίσχυση της μνήμης.

Επίσης, έχοντας υπόψη ότι οι είναι πια οικογενειακή υπόθεση, θα δοθούν οδηγίες στους γονείς για ουσιαστική συμπαράσταση στον αγώνα των παιδιών.

Με αφορμή την εκδήλωση η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δέσποινα Κότογλου, τόνισε: «Σαν δημοτική αρχή θέλουμε να είμαστε πάντα κοντά στους νέους και τα προβλήματά τους. Για το λόγο αυτό εξάλλου, διοργανώνουμε την συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία αποτελεί και την αρχή μιας σειράς δράσεων που προγραμματίζονται από το Δήμο μας, για την εκπαιδευτική κοινότητα, σε όλες της τις βαθμίδες. Στην εκδήλωση, θα προσπαθήσουμε με την βοήθεια των διακεκριμένων καλεσμένων μας, να βοηθήσουμε ώστε αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων να περάσει, για τους γονείς και τα παιδιά, όσο πιο ανώδυνα και αποτελεσματικά γίνεται».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

– Δρ. Βάϊος Νταφούλης, παιδοψυχίατρος, διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Το άγχος των εξετάσεων και τεχνικές διαχείρισής του»

– Δρ. Πέτρος Σταγιόπουλος, ειδικός παιδαγωγός, σχολικός σύμβουλος,
με θέμα: «Αποτελεσματικές Στρατηγικές Μάθησης»

– Άννα Ασλανίδου, ψυχολόγος MSc διευθύντρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ, με θέμα: «Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις»

– Λάμπης Κωνσταντίνος, διατροφολόγος- διαιτολόγος MSc, με θέμα: «Ο ρόλος της διατροφής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τις εξετάσεις»

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δέσποινα Κότογλου και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Γαλάτης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρέθηκε σε ρέμα στην #Αργαλαστή η ηλικιωμένη #Αργαλαστή - https://t.co/ZtXBwuGwTd -

  • Αγνοείται 85χρονη στην Αργαλαστή - https://t.co/ZLHqqZFDQQ -

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

"Αλιεύοντας" την είδηση