Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πανελλήνιες εξετάσεις για 70χρονη μαθήτρια
Πανελλήνιες εξετάσεις για 70χρονη μαθήτρια

Πανελλήνιες εξετάσεις για 70χρονη μαθήτρια

Πανελλήνιες εξετάσεις θα δώσει φέτος  70χρονη Γ' Λυκείου του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου πραγματώνοντας έναν παιδικό στόχο ς.

Πρόκειται για την  συνταξιούχο  δημόσιο υπάλληλο  Βαρβάρα Παρίσση η οποία διαλαλεί πως  «Η γνώση δεν έχει ηλικία και η διά βίου είναι σημαντική».

Η ίδια  φοιτά εδώ και τρία χρόνια στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, ούσα συνταξιούχος του δημοσίου, όπου υπηρέτησε για 28 χρόνια στην υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης της τότε Νομαρχίας ς.

Οι εμπειρίες της είναι ιδιαίτερα θετικές από τους εκπαιδευτικούς που είναι, όπως είπε, πολύ υποστηρικτικοί. «Κάνω μία μεγάλη προσπάθεια, καθώς οι σπουδές αποτελούσαν για μένα ένα απωθημένο χρόνων. Π

ροέρχομαι από μία πολύτεκνη οικογένεια η οποία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει όλα τα παιδιά. Όμως η γνώση  δεν έχει ηλικία και η διά βίου είναι σημαντική».

Η κα. Παρίσση συναγωνίζεται τόσο τους συμμαθητές της αποτελώντας ένα θετικό παράδειγμα όσο και τις δύο εγγονές της, 14 και 17 ετών.

Όπως  εξήγησε θέλει να περάσει στο πανεπιστήμιο και σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερήσει το δικαίωμα στη μάθηση και στην επαγγελματική αποκατάσταση άλλων παιδιών. «Πρόκειται για προσωπική ικανο. Θέλω να περάσω σε σχολές που θα μου δώσουν τη δυνατότητα να ασχοληθώ με αυτά που αγαπώ, όπως η διακόσμηση, ο σχεδιασμός, η συντήρηση έργων τέχνης. Δεν είναι καθόλου εύκολο το διάβασμα αλλά το κάνω με ευχαρίστηση. Προσπαθώ να είμαι εντάξει και με τα μαθήματα του σχολείου αλλά και με αυτά που θα δώσω στις πανελλήνιες. Δεν κάνω ενώ με ενθαρρύνουν και το οικογενειακό μου αλλά και οι καθηγητές».

Οι συμμαθητές της στην τάξη δεν έχουν δηλώσει για τις πανελλήνιες , κάτι που όπως είπε τη λυπεί. «Δεν ξέρω γιατί δεν συνεχίζουν. Δεν πρέπει να υπάρχει στασιμότητα στη μάθηση και τη γνώση. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει ένας άνθρωπος πνευματικά, έχει μια καλύτερη . Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνω σε μικρούς και μεγάλους. Είμαι 70 ετών, δεν την νοιώθω την ηλικία μου, δεν έχω κόμπλεξ. Το σχολείο μας  είναι άψογο και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να σταθεί όρθιο. Έχουν βγει επιστήμονες. Να βοηθήσουν όλοι».

Ο  διευθυντής του σχολείου Αθανάσιος Γκίκας επισήμανε ότι στο σχολείο φοιτούν κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι και ενήλικες που έρχονται να πάρουν ένα απολυτήριο και το πτυχίο σε μια . «Εμείς είμαστε κοντά τους και τους υποστηρίζουμε».

Ο  ίδιος δεν έχει βρεθεί σε άλλο σχολείο όπου οι μαθητές είναι μεγαλύτεροι από τους καθηγητές. «Αυτούς τους ανθρώπους τους βλέπουμε σαν συνεργάτες. Κερδίζουμε από  τις εμπειρίες και τα βιώματά τους. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το σχολείο και την τεχνική εκπαίδευση γενικότερα. Η κα. Παρίσση αποτελεί κίνητρο και για τα άλλα παιδιά. Δεν πρέπει να βάζουμε στην άκρη τους στόχους μας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση