Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πανελλήνια πρωτιά Βολιώτη μαθητή στο διαγωνισμό Αστρονομίας- Διαστημικής
Πανελλήνια πρωτιά Βολιώτη μαθητή  στο διαγωνισμό Αστρονομίας- Διαστημικής

Πανελλήνια πρωτιά Βολιώτη μαθητή στο διαγωνισμό Αστρονομίας- Διαστημικής

Άλλοι έξι πέτυχαν στο διαγωνισμό

Πανελλήνια πρωτιά είχε ο Βολιώτης μαθητής Ελευθέριος Φιλίππου, του 5ου Γυμνασίου Βόλου, στη 2η φάση «Αρίσταρχος» του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2018.

Ο διαγωνισμός, διεξήχθη στις 3 Φεβρουαρίου 2018 από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο μεν Φιλίππου πρώτευσε στην επίδοση από τους μαθητές του Γυμνασίου, αλλά και άλλοι έξι μαθητές, τρεις του Γυμνασίου και τρεις του Λυκείου πέτυχαν στο διαγωνισμό.

Όπως έγινε γνωστό από την Εταιρεία, «πρόκειται για τους μαθητές: Βάσιλα Έκτορα – Ιωάννη, του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Μηλαρά Βασίλειο του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας και Ρασβάνη Κωνσταντίνα του 5ου Γυμνασίου Βόλου. Καθώς και για τους: Γιαννίση – Μανέ του Μουσικού Λυκείου Βόλου, Σιάσο Χρίστο, του 2ου Λυκείου Βόλου και Ζαχαρού Νικολάου Μάριου, του 2ου επίσης Λυκείου Βόλου.

Ας σημειωθεί ότι ο μαθητής του Γυμνασίου Μηλαράς Βασίλειος θα έρχονταν μεταξύ των πρώτων, εάν συμμετείχε και στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, οπότε θα έπαιρνε 3 – 4 μονάδες μπόνους, που πήραν οι άλλοι μαθητές.
Όλοι δε οι παραπάνω μαθητές, φοιτούν ή αποφοίτησαν από την τριετούς φοιτήσεως Σχολή Αστρονομίας, που λειτουργεί στην πόλη μας εδώ και 8 χρόνια, από το 2011 και φέτος έχει εγγεγραμμένους πάνω από μαθητές, που αποτελεί νέο ρεκόρ εγγραφών.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που έλαβαν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό ήταν στο μεν 102 μαθητές στο δε 84 μαθητές. Ο αριθμός αυτός, αν και μικρός, θεωρείται ικανοποιητικός από την Εταιρεία, δεδομένου ότι το μάθημα της Αστρονομίας έχει καταργηθεί πλήρως από τα σχολεία και δεν διδάσκεται σε καμιά τάξη. Παρά ταύτα υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές που έχουν αστρονομικά και διαστημικά ενδιαφέροντα, διαβάζουν μόνοι τους προμηθευόμενοι τα βιβλία της Εταιρείας, αλλά και άλλα βιβλία και συμμετέχουν στους διαγωνισμούς Αστρονομίας .

H φάση «Ίππαρχος»

Η 3η και τελευταία φάση «Ίππαρχος» του 23ου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής θα λάβει χώρα την Κυριακή 11η Μαρτίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), όπου θα διαγωνισθούν οι 19 μαθητές του Γυμνασίου και οι 29 μαθητές του Λυκείου, που πέτυχαν στους προηγούμενους διαγωνισμούς «Εύδοξο» και «Αρίσταρχο». Οι μαθητές αυτοί προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδος, από την Καστοριά μέχρι την Κάλυμνο και από το μέχρι το Κιλκίς. Οι πιο πολλοί επιτυχόντες, όμως, προέρχονται από τη Ναύπακτο (9 μαθητές), όπου ο καθηγητής Αργύριος Δρίβας έχει δημιουργήσει έναν πολύ καλόν αστρονομικό πυρήνα και από το Βόλο (7 μαθητές), όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται στη Σχολή Αστρονομίας, όπως ελέχθη.

Στο τέλος του διαγωνισμού η Εταιρεία θα δεξιωθεί όλους τους μαθητές με τους γονείς και τους τους που θα τους συνοδεύουν, στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση