Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πανελλαδικές: Οδηγίες προς… βαθμολογητές
Πανελλαδικές: Οδηγίες προς… βαθμολογητές

Πανελλαδικές: Οδηγίες προς… βαθμολογητές

Με κόκκινο στυλό διορθώνει ο πρώτος βθμολογητής, με ο δεύτερος κι με μαύρο ο αναβαθμολογητής. Και προσοχή, να μη δοθούν στον πρώτο βαθμολογητή τα ίδια γραπτά προς βαθμολόγηση για δεύτερη φορά. Κάθε βαθμολογητής μπορεί να διορθώνει έως 300 γραπτά για πρώτη βαθμολόγηση και έως 300 για δεύτερη.

Ειδικότερα, κατά τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων, τηρείται αυστηρό τελετουργικό ώστε να διασφαλισθεί το αδιάβλητο και να μην γίνουν λάθη. Έτσι, η σχετική εγκύκλιος που εκδίδεται ετησίως από το υπουργείο Παιδείας έχει αποδέκτες τους βαθμολογητές, πολλοί εκ των οποίων ανανεώνονται κάθε χρόνο, ενώ αποτελεί ενημερωτικό «εγχειρίδιο» για τους . Και αυτό διότι ουκ ολίγοι αμφισβητούν τη βαθμολόγηση, όταν το δεν έχει πάρει βαθμό αν με τις εκτιμήσεις του.

Συγκεκριμένα, η βαθμολόγηση αρχίζει μετά τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας από την εξέταση κάθε μαθήματος. Τα γραπτά βαθμολογούνται από δύο . Με την έναρξη της βαθμολόγησης, η Επιτροπή Βαθμολογικού Κέντρου παραδίδει σε κάθε βαθμολογητή φάκελο με 25 γραπτά. Το υπουργείο εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή των βαθμολογητών στην ορθή άθροιση των επιμέρους βαθμών κάθε ς. Ο βαθμός του πρώτου βαθμολογητή επικαλύπτεται από την επιτροπή με αδιαφανές αυτοκόλλητο και ο φάκελος τοποθετείται σε ειδικό χώρο για τη δεύτερη βαθμολόγηση. ια να μη δοθεί ο ίδιος φάκελος στον καθηγητή που τον χρεώθηκε σε πρώτη βαθμολόγηση, στην πλάτη κάθε φακέλου αναγράφεται ο κωδικός κάθε βαθμολογητή.

Εφόσον η διαφορά των δύο βαθμών είναι μεγαλύτερη των 12 μονάδων, τότε οι βαθμοί καλύπτονται με μαύρα αυτοκόλλητα και το γραπτό παραδίδεται στον τρίτο βαθμολογητή.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση