Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Έλλειψη τμημάτων ένταξης σε ΕΠΑΛ
ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Έλλειψη τμημάτων ένταξης σε ΕΠΑΛ

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Έλλειψη τμημάτων ένταξης σε ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχει τμήμα ένταξης σε ΕΠΑΛ της ς, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα με δεκάδες που αντιμετωπίζουν προτα και μαθησιακές δυσκολίες, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Μαγνησίας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΒ.

Όπως τονίστηκε, μαθητές που διαθέτουν γνωματεύσεις του (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών), δεν έχουν τη δυνατότητα από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ ήδη έχει απορριφθεί και περυσινό αίτημα που είχε υποβληθεί.

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής αγώνα Χρήστο Αργύρη, στα ΕΠΑΛ κατευθύνονται μαθητές που έχουν σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα προτα και έχουν ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης. Όμως αυτός ο θεσμός των τμημάτων στήριξης σταματά στο Γυμνάσιο. “Υπάρχει σε ΕΠΑΛ του Βόλου φάκελος των γνωματεύσεων , που είναι ογκωδέστατος και ξεπερνά το 10% του ενεργού μαθητικού δυναμικού (30-40 )», τόνισε.

Ο ίδιος είπε ότι αυτό πρέπει να γίνει θέμα όλης της ς, ενώ τόνισε ότι για τουλάχιστον 25 παιδιά είναι ενήμερη και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ και πέρυσι υποβλήθηκε ανάλογο αίτημα ένταξης στο υπουργείο, που απορρίφθηκε. Ακόμη τόνισε ότι εδώ και δύο χρόνια κλείνουν τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά να παρακολουθήσουν τις ειδικότητες που επιθυμούν, αλλά αυτές που ζητά η αγορά και κυρίως αφορούν τους τομείς των υπηρεσιών.

Ο Βασίλης Τίρχας, οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισήμανε ότι και τα τμήματα ένταξης που δημιουργούνται στα Γυμνάσια είναι ανά σχολική περιφέρεια και όχι ανά σχολείο και πάνω από το 50% των αναγκών στην Ειδική Αγωγή καλύπτεται από ενώ στην παράλληλη στήριξη οι φθάνουν το 100%.
Επίσης ανέφερε ότι σε Γυμνάσια και Λύκεια οι υπεραριθμίες είναι πλασματικές ενώ μειώνονται μαθήματα και ώρες διδασκαλίας. Τέλος επέκρινε το θεσμό της μαθητείας στα ΕΠΑΛ επισημαίνοντας ότι στην ουσία οι επιχειρηματίες επιδοτούνται για να εξασφαλίζουν πάμφθηνους εργαζόμενους.

Ο κ. Τίρχας ανέφερε ότι ο Δήμος Βόλου δεν έχει συντηρήσει όλα τα σχολεία και σε πολλές περιπτώσεις καλούνται χορηγοί ή γονείς για να βάλουν το χέρι στην τσέπη ή με προσωπική εργασία να συμβάλλουν ώστε τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα σε ένα σωστό περιβάλλον.

Για τα Δημοτικά Σχολεία τόνισε ότι διαπιστώνονται πλασματικές υπεραριθμίες στους εκπαιδευτικούς (56 φέτος) ενώ έχουν να γίνουν διορισμοί εδώ και χρόνια καθώς πλέον έχει παγιωθεί το ανώτατο όριο μαθητών ανά τάξη στους 25 μαθητές.

Τέλος στην προσχολική αγωγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση διπλασίασε από 7 σε 14 τον ελάχιστο αριθμό νηπίων για να λειτουργήσει νηπιαγωγείο, δεν είναι υποχρεωτική η φοίτηση των προνηπίων και έτσι μειώνονται οι θέσεις των νηπιαγωγών. Οι υπεράριθμοι φέτος ανέρχονται σε 31.
Η Γλυκερία Πέτρου, νηπιαγωγός και μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στο Βόλο μεγάλο πρόβλημα παραμένει η στέγαση των νηπιαγωγείων, ειδικά στο κέντρο της πόλης, καθώς λειτουργούν σε νοικιασμένα ακατάλληλα κτίρια που όχι μόνο δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σχολικής στέγης, αλλά αποτελούν επικίνδυνους χώρους για την υγεία των νηπίων.

Τα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κάλεσαν τους πολίτες να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης που διαλύουν την Παιδεία και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αύριο Σάββατο. Ανέφεραν ότι αύριο στις 2.30 μ.μ. θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το δημαρχείο του Βόλου και η μετάβαση είναι δωρεάν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση