Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παιδικό βιβλίο για τον κορωναϊό
Παιδικό βιβλίο για τον κορωναϊό

Παιδικό βιβλίο για τον κορωναϊό

Μακρή: “H πανδημία αναδεικνύει τις ευαισθησίες των παιδιών”

Τις της Γ' Λυκείου Λιέττα Ιωάννου και Θάλεια Σιούτου, οι οποίες έγραψαν και εικονογράφησαν το : «Μια φορά και έναν Κορονοϊό» συνάντησε η υφ Παιδείας και Θρησκευμάτων Μ. Μακρή,  την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου , στο της, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Η συγκεκριμένη, εξαιρετική, πρωτοβουλία και προσπάθεια, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηϊωάννου, έγινε, την τρέχουσα χρονική συγκυρία, προκειμένου να εξηγήσει στα παιδιά την αλλαγή του τρόπου ς όλων , κατά την υγειονομική , με απλό και εύληπτο τρόπο.

Τα μικρά παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση και είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν, με γλαφυρό τρόπο, για την επικινδυνότητα της έξαρσης της πανδημίας -19 αλλά και, παράλληλα, για την προστασία, την δική τους αλλά και των οικογενειών τους.

Αφηγείται, σε μορφή παραμυθιού, την εξέλιξη του ιού και την κατάληξή του σε σύγχρονη, παγκόσμια, πανδημική μάστιγα,  εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας,  εφαρμόζοντας τα μέτρα ασφαλείας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η κ. Μακρή εξήρε την προσπάθεια των δύο ριών, οι οποίες, με ευαισθησία και τρυφερότητα, προσεγγίζουν το ζήτημα αλλά και με την αγνότητα και την αισιοδοξία της εφηβικής τους ηλικίας, στέλνουν, παράλληλα και ένα ελπίδας και υπευθυνότητας: ότι η υγειονομική κρίση μπορεί να παρέλθει, πολύ σύντομα, αν όλοι υπακούμε και τηρούμε, σωστά, τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση