Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Παιδικό βιβλίο για τον κορωναϊό
Παιδικό βιβλίο για τον κορωναϊό

Παιδικό βιβλίο για τον κορωναϊό

Μακρή: “H πανδημία αναδεικνύει τις ευαισθησίες των παιδιών”

Τις της ’ Λυκείου Λιέττα Ιωάννου και Θάλεια Σιούτου, οι οποίες έγραψαν και εικονογράφησαν το : «Μια φορά και έναν Κορονοϊό» συνάντησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μ. Μακρή,  την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου , στο γραφείο της, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Η συγκεκριμένη, εξαιρετική, πρωτοβουλία και προσπάθεια, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηϊωάννου, έγινε, την τρέχουσα χρονική συγκυρία, προκειμένου να εξηγήσει στα την αλλαγή του τρόπου ζωής όλων , κατά την υγειονομική , με απλό και εύληπτο τρόπο.

Τα μικρά δεν αποτελούν εξαίρεση και είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθούν, με γλαφυρό τρόπο, για την επικινδυνότητα της έξαρσης της πανδημίας covid-19 αλλά και, παράλληλα, για την προστασία, την δική τους αλλά και των οικογενειών τους.

Αφηγείται, σε μορφή παραμυθιού, την εξέλιξη του ιού και την κατάληξή του σε σύγχρονη, παγκόσμια, πανδημική μάστιγα,  εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας,  εφαρμόζοντας τα ασφαλείας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η κ. Μακρή εξήρε την προσπάθεια των δύο μαθητριών, οι οποίες, με ευαισθησία και τρυφερότητα, προσεγγίζουν το ζήτημα αλλά και με την αγνότητα και την αισιοδοξία της εφηβικής τους ηλικίας, στέλνουν, παράλληλα και ένα μήνυμα ελπίδας και υπευθυνότητας: ότι η υγειονομική μπορεί να παρέλθει, πολύ σύντομα, αν όλοι υπακούμε και τηρούμε, σωστά, τα υγειονομικά προστασίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση