Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Παιδιά από όλη την Θεσσαλία διαγωνίζονται στην εκπαιδευτική Ρομποτική
Παιδιά από όλη την Θεσσαλία διαγωνίζονται στην εκπαιδευτική Ρομποτική

Παιδιά από όλη την Θεσσαλία διαγωνίζονται στην εκπαιδευτική Ρομποτική

 

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Βόλο

Το παράρτημα Θεσσαλίας του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas, ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτίθεται να συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες & Βορείων Σποράδων, την S.T.E.M. ROBOTICS ACADEMY – Εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, την Ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ATOM και την Μαγνήτων Κιβωτό της  Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού  τον 7ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας, ο οποίος διεξάγεται για πρώτη φορά στο Βόλο από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2019 στο Βόλο και τον υποστηρίζουν ο Ζαγοράς (Zagorin), η βιομηχανία αναψυκτικών και η εταιρία Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ .Ε. νερά Σέλι.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος» (Πρώην Αδαμόπουλος) και θα συμμετέχουν μαθητές/τριες ομάδων  (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) από όλη τη Θεσσαλία. Υπολογίζεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν  τις 40 ομάδες και συνολικά τους 120 μαθητές/τριες από όλη τη Θεσσαλία ενώ αναμένονται και άλλες εγγραφές.

Ο 7ος Περιφερειακός Διαγωνισμός λειτουργεί ως προκριματικός του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στην Ουγγαρία (Νοέμβριος 2019). Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ έχει τίτλο «Smart Cities» και αφορά νέες, καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος. Μια έξυπνη πόλη είναι ένας τόπος όπου οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) χρησιμοποιούνται προς όφελος των κατοίκων, με σκοπό να λειτουργούν πιο αποδοτικά τα παραδοσιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες (οι πόροι της πόλης) και να μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες.

Το του διαγωνισμού είναι:

9:30-10:00 Εγγραφή ομάδων

10:00-10:15 Χαιρετισμοί

10:15-13:00 Έναρξη αγώνων – Πρώτη φάση αξιολόγησης κατασκευών και διαγωνιστικών γύρων.

13:00-13:30 Διάλειμμα

13:30-14:30 Τελική φάση αξιολόγησης και διαγωνιστικών γύρων.

14:30-15:00 Απονομή βραβείων

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα https://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2019/.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση