Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Παγκόσμιες ευχές και επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών του 30ου Δ.Σ. Βόλου
Παγκόσμιες ευχές και επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών του 30ου Δ.Σ. Βόλου

Παγκόσμιες ευχές και επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών του 30ου Δ.Σ. Βόλου

Μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων – προγραμμάτων που ξεπερνούν τα όρια της πόλης, το 30 Δ.Σ. Βόλου,  «ρίχνει τις γέφυρες» συνεργασίας κι επικοινωνίας με το όραμα ενός κόσμου, που η ποικιλία του σε κουλτούρες, γλώσσες και παραδόσεις θα του δίνει πλούτο και δημιουργικότητα , όπου όλα τα παιδιά θα μπορούν αύριο να χτίσουν μαζί έναν καλύτερο κόσμο».

Όπως έγινε γνωστό από το διευθυντή του σχολείου Πασχάλη Δήμου, «αξιοποιώντας τις δυνατότητες εκπαιδευτικών, των οικογενειών των μαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας το μας, με τη στήριξη και των συστεγαζόμενων σχολικών δομών, χτίζει γέφυρες με γερά θεμέλια και συνεργάζεται με του εξωτερικού, Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Στοκχόλμης αλλά και του εσωτερικού όπως τα ακριτικά μειονοτικά Δημαρίου και Κοτύλης. Διατηρούνε επαφές και με τα σχολεία της Πόλης, Ζάππειο , Ζωγράφειο και Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, συνεργαζόμαστε με το Ελληνικό Βουκουρεστίου Αθηνά αλλά και με άλλα της Ρουμανίας αλλά και με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης».

Ανταλλαγή οπτικού και γραπτού υλικού

Στα πλαίσια της συνεργασίας γίνεται ανταλλαγή οπτικού και γραπτού υλικού, ώστε τα παιδιά, μέσα από καλλιτεχνικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πολιτιστικές συνήθειες και να μάθουν τον αλληλοσεβασμό που οδηγεί σε μια γόνιμη  συνύπαρξη .

Σε αυτό το σημείο έχουνε ως συμμάχους μας  αρκετούς συμπατριώτες που μετέχουν στο Κοινό των Μαγνήτων από παλιά αλλά και πιο πρόσφατα και ζουν σε χώρες ανά τον κόσμο. Όλοι τους πρόθυμα έστειλαν ευχές για «Καλές και καλή χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 30ου δημοτικού σχολείου αλλά και σε όλο το Βόλο». Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον ερευνητή Δ. Ηλιόπουλο, φίλο αλλά και βοηθό του σχολείου μας που κατοικεί στο Λ. Άντζελες ,τον Νίκο Αλεξίου στη Ν. Υόρκη, τον Ομότιμο Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Γκέκο, τον Αχιλλέα Παπαρσένο και τον Κώστα Πώποτα στέλεχος της Ε.Ε., την Κατερίνα. Αλεξίου, τον Αντώνη Γκρέκα, την Λένα Ζέρβα μας φέρνει σε επαφή με όλη την Ευρώπη.

Φίλοι από τη Ν. Αμερική αλλά και την Αυστραλία. Συγκινητική η ανταπόκριση των Ομογενών μας από την της καρδιάς μας , την Κωνσταντινούπολη . Ρουμανία, Μ. Βρετανία, Γερμανία αλλά και Σουηδία ανταποκρίθηκαν θερμά. Είναι δύσκολο να αναφερθούμε σε όλους , υποσχόμαστε να είναι μια επόμενη εργασία για όλους αυτούς τους σπουδαίους κι αξιοπρεπείς συμπατριώτες μας που τιμούν με την παρουσία και το έργο τους την Ελλάδα. Απολαμβάνουμε προς το παρόν τα όμορφα στολισμένα τοπία από τις χώρες διαμονής τους και τους στέλνουμε τις ευχές μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

  • Κακοκαιρία: Η «Ελπίδα» χτυπάει την Αττική – Προβλήματα στις μετακινήσεις, ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει… - https://t.co/5YBhDb30bs -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Κέντρο Υγείας Βόλου και στον ΕΦΚΑ #ΚέντροΥγείαςΒόλου - https://t.co/2a0iJK5LDZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση