Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση
Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση

Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση

 Ο Πνελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθερπευτών (Π.Σ.Λ.) έχει καταθέσει πολλάκις  στην υπουργό και στην υφυπουργό Παιδείας, τις θέσεις και τις του σχετικά με τον ρόλο του λογοθεραπευτή στην .  Έχει παρέμβει, για την ιδιαιτέρως  άδικη κατανομή ως προς τον αριθμό  των πιστώσεων του κλάδου των λογοθεραπευτών ΠΕ21 που στην ουσία οδηγεί στον αποκλεισμό του κλάδου.

  Ο Π.Σ.Λ. στηρίζει την ΠΟΣΠΕΑ σχετικά με την φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή  και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τις δομές του με όλες τις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού συμπεριλαμομένου και  των Λογοθεραπευτών ΠΕ21.

 Απαιτούν   να δοθούν στους διορισμούς όλες οι οργανικές θέσεις των Κ, να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά Π- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ και  να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ.

 Με τις ενέργειές του, το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην πράξη στην υποστελέχωση των δομών αυτών,   παραβλέποντας  πόσο αναγκαία είναι η επιστημονική γνώση και η εμπειρία του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  συμπεριλαμομένου και  του λογοθεραπευτή.

Ο Π.Σ.Λ. καλεί τα μέλη του που υπηρετούν  στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΣΕΠΕΠΕΑ  και για τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί. 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση