Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση
Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση

Π.Σ.Λ.: Όχι στον αποκλεισμό λογοθεραπευτών στη εκπαίδευση

 Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.) έχει καταθέσει πολλάκις  στην υπουργό και στην υφυπουργό Παιδείας, τις θέσεις και τις προτάσεις του σχετικά με τον ρόλο του λογοθεραπευτή στην εκπαίδευση.  Έχει παρέμβει, για την ιδιαιτέρως  άδικη κατανομή ως προς τον αριθμό  των πιστώσεων του κλάδου των λογοθεραπευτών ΠΕ21 που στην ουσία οδηγεί στον αποκλεισμό του κλάδου.

  Ο Π.Σ.Λ. στηρίζει την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή  και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τις δομές του με όλες τις ειδικότητες Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και  των Λογοθεραπευτών ΠΕ21.

 Απαιτούν   να δοθούν στους διορισμούς όλες οι οργανικές θέσεις των ΚΕΣΥ, να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά ΕΕΠ- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ και  να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ.

 Με τις ενέργειές του, το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην πράξη στην υποστελέχωση των δομών αυτών,   παραβλέποντας  πόσο αναγκαία είναι η επιστημονική γνώση και η εμπειρία του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  συμπεριλαμβανομένου και  του λογοθεραπευτή.

Ο Π.Σ.Λ. καλεί τα μέλη του που υπηρετούν  στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΣΕΠΕΠΕΑ  και για τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμου για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κλοπή - https://t.co/IjJ5luMnkD -

  • καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές Μαγνησίας και Β. Σποράδων - https://t.co/YOCZovtLEC -

  • Στην Αλόννησο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος - https://t.co/gmeHwsuLhI -

"Αλιεύοντας" την είδηση