Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Π. Ηλιόπουλος: Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξοντώνει περαιτέρω τους μαθητές
Π. Ηλιόπουλος: Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξοντώνει περαιτέρω τους μαθητές

Π. Ηλιόπουλος: Το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξοντώνει περαιτέρω τους μαθητές

Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπουργείο Παιδείας για το νέο απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξοντώνει περαιτέρω τους ές.

           Τους ασκούς του Αιόλου έχει ανοίξει στην ική κοινότητα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι μαθητές, έχοντας δίπλα τους τις οικογένειές τους, εναντιώνονται στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση που βιώνουν εκείνοι και οι γονείς τους.

                      Για μία ακόμη φορά το Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αδιαφορεί  προκλητικά για την αγωνία των μαθητών και των οικείων τους, την πίεση και το άγχος που ήδη  έχουν, καθώς ζουν σε ένα γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές , σε ένα διαρκές ποδαρόδρομο από το σπίτι στο και μετά στο φροντιστήριο. Αδιαφορεί για την δεινή, οικονομική  κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει  οι γονείς των μαθητών, καθώς οι μισοί μισθοί των τελευταίων δίνονται  στα !

         Οι μαθητές διαδηλώνουν καθημερινά σε συλλαλητήρια που γίνονται σε ολόκληρη την Επικράτεια, αιτούμενοι  να μην κατατεθεί το νέο σχέδιο νόμου της κυβερνήσεως, με το οποίο οι ίδιοι θα κληθούν να κάνουν μηχανογραφικό από την Β' Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές. Επιπλέον απαιτούν να παραμείνει επ' αόριστον το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής ς και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με .

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής αιτείται να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου και αν το υπουργείο Παιδείας θα λάβει επιτέλους δραστικά , ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της παραπαιδείας στην Ελλάδα, που φέρει περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και οδηγεί σε οικονομική εξόντωση τις οικογένειες των μαθητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση