Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Π. Ηλιόπουλος: «Δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας»
Π. Ηλιόπουλος: «Δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας»

Π. Ηλιόπουλος: «Δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας»

Eρώτηση κτέθεσε ο Μγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης για το γεγονός ότι δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας.

Στην ερώτηση αναφέρεται: “Κατάφωρη αδικία υφίστανται οι οικογένειες που έχουν με ειδικές ανάγκες στη Μαγνησία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδικά δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Μέσα στα δεκαοκτώ (18) δημοτικά Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπου θα διανέμονται σχολικά γεύματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα Ειδικά Σχολεία, γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη κράτους πρόνοιας για τα που αντιμετωπίζουν νοητικά και κινητικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, η οποία σε επικοινωνιακό επίπεδο συνεχώς επικαλείται έννοιες όπως «ανθρωπισμός», «» και εξαντλείται σε λεονταρισμούς υπέρ των ατόμων με αναπηρία, στην πράξη επιδεικνύει ωμή αναλγησία, μη μεριμνώντας για την ίση μεταχείριση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, οι οικογένειες αυτές αναγκάζονται να αναζητούν χορηγούς ή να απευθύνονται στην Εκκλησία”.

Ο Μαγνησίας καλεί τα αρμόδια υπουργεία να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα σιτίσεως και τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας, δεδομένης της σημασίας του γεύματος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση