Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Π. Ηλιόπουλος: «Δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας»
Π. Ηλιόπουλος: «Δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας»

Π. Ηλιόπουλος: «Δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας»

Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος για το γεγονός ότι δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σιτίσεως τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας.

Στην ερώτηση αναφέρεται: “Κατάφωρη αδικία υφίστανται οι οικογένειες που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Μαγνησία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ειδικά σχολεία δεν έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

Μέσα στα δεκαοκτώ (18) δημοτικά σχολεία Βόλου και Ν. Ιωνίας, όπου θα διανέμονται σχολικά γεύματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα Ειδικά Σχολεία, γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη κράτους πρόνοιας για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν νοητικά και κινητικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, η οποία σε επικοινωνιακό επίπεδο συνεχώς επικαλείται έννοιες όπως «ανθρωπισμός», «αλληλεγγύη» και εξαντλείται σε λεονταρισμούς υπέρ των ατόμων με αναπηρία, στην πράξη επιδεικνύει ωμή αναλγησία, μη μεριμνώντας για την ίση μεταχείριση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Ως εκ τούτου, οι οικογένειες αυτές αναγκάζονται να αναζητούν χορηγούς ή να απευθύνονται στην Εκκλησία”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας καλεί τα αρμόδια υπουργεία να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα σιτίσεως και τα Ειδικά Σχολεία Μαγνησίας, δεδομένης της σημασίας του γεύματος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση