Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ομαλά η πρεμιέρα πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας
Ομαλά η πρεμιέρα πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας

Ομαλά η πρεμιέρα πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας

Ομαλά ξεκίνησε η έναρξη των πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας σήμερα Παρασκευή ,  με τους υποψηφίους να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα.
Τα θέματα παραλήφθηκαν εγκαίρως , ενώ δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τους υποψηφίους.
Το θέμα  του διαγωνίσματος αφορά στην Παιδεία και την Εκπαίδευση, ένα άρθρο του Δημήτρη Μαρωνίτη για το Βήμα της Κυριακής.
Από τους μαθητές ζητήθηκε να γράψουν ένα άρθρο για την σχολική τους σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα.
Το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Ασπασία Μπάσιου, ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά και λειτούργησαν 21 εξεταστικά κέντρα. Οι υποψήφιοι στα ΓΕΛ, ανέρχονται στους 1.437 και σήμερα προσήλθαν 1.401, 36 ήταν απόντες.
Το ποσοστό συμμετοχής για τη Μαγνησία άγγιξε το 97,5% και ειδικότερα, στη χερσαία Μαγνησία 97,7% και στη νησιωτική 93,1%.
Η ίδια  ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους με ηρεμία και ψυχραιμία.
Το  μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Αρετή Τζανετοπούλου ανέφερε ότι η  επιτροπή επισκέφτηκε σήμερα το 7ο ΓΕΛ, το 5ο ΓΕΛ, το 1ο ΓΕΛ, το 3ο ΓΕΛ και τα βρήκε όλα οργανωμένα. “Τα παιδιά κι οι γονείς ήταν αγχωμένοι. Αυτό το βλέπουμε κάθε χρονιά. Όλος ο μηχανισμός της Δευτεροβάθμιας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα», είπε , ενώ χαρακτήρισε  το θέμα απαιτητικό, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία  ότι τα παιδιά θα ανταπεξέλθουν.
Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Δημ. Τσουλκανάκης, συμπλήρωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά, ήρεμα και με ασφάλεια. Δεν υπήρχαν απρόοπτα, ούτε κρίσεις άγχους, ούτε αδιαθεσία υποψηφίων που σημαίνει όπως δήλωσε «ότι οι υποψήφιοι, μπόρεσαν κι έλεγξαν το άγχος τους. Σήμερα το κείμενο του Μαρωνίτη ήταν απαιτητικό αλλά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες».
Η Ελένη Σαμαρά, γραμματέας στη λυκειακή επιτροπή και υποδιευθύντρια του σχολείου, ευχήθηκε στους υποψηφίους τα καλύτερα, προσθέτοντας ότι πάντα το συγκεκριμένο σχολείο καταγράφει επιτυχίες στις πανελλαδικές. Να σημειωθεί ότι η πρώτη αποχώρηση, σημειώθηκε στις 10.10 το πρωί.
Τέλος, η Χριστίνα 22 ετών, από την Αθήνα, απόφοιτος της σχολής προσχολικής αγωγής – νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χαρακτήρισε εύκολο το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι δίνει φέτος για να τελειώσει και μια άλλη σχολή, αυτή τη φορά στην Αθήνα απ’ όπου και κατάγεται.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση