Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ομαλά η πρεμιέρα πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας
Ομαλά η πρεμιέρα πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας

Ομαλά η πρεμιέρα πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας

Ομαλά ξεκίνησε η έναρξη των πανελλαδικών στα ΓΕΛ Μαγνησίας σήμερα Παρασκευή ,  με τους υποψηφίους να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα.
Τα θέματα παραλήφθηκαν εγκαίρως , ενώ δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τους υποψηφίους.
Το θέμα  του διαγωνίσματος αφορά στην Παιδεία και την Εκπαίδευση, ένα άρθρο του Δημήτρη Μαρωνίτη για το Βήμα της Κυριακής.
Από τους μαθητές ζητήθηκε να γράψουν ένα άρθρο για την τους εφημερίδα σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα.
Το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Ασπασία Μπάσιου, ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά και λειτούργησαν 21 εξεταστικά κέντρα. Οι στα ΓΕΛ, ανέρχονται στους 1.437 και σήμερα προσήλθαν 1.401, 36 ήταν απόντες.
Το ποσοστό συμμετοχής για τη άγγιξε το 97,5% και ειδικότερα, στη χερσαία 97,7% και στη νησιωτική 93,1%.
Η ίδια  ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους με ηρεμία και ψυχραιμία.
Το  μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Αρετή Τζανετοπούλου ανέφερε ότι η  επιτροπή επισκέφτηκε σήμερα το 7ο ΓΕΛ, το 5ο ΓΕΛ, το 1ο ΓΕΛ, το 3ο ΓΕΛ και τα βρήκε όλα οργανωμένα. “Τα παιδιά κι οι ήταν αγχωμένοι. Αυτό το βλέπουμε κάθε χρονιά. Όλος ο μηχανισμός της Δευτεροβάθμιας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα πάντα», είπε , ενώ χαρακτήρισε  το θέμα απαιτητικό, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία  ότι τα παιδιά θα ανταπεξέλθουν.
Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Δημ. Τσουλκανάκης, συμπλήρωσε ότι όλα κύλησαν ομαλά, ήρεμα και με . Δεν υπήρχαν απρόοπτα, ούτε κρίσεις άγχους, ούτε αδιαθεσία υποψηφίων που σημαίνει όπως δήλωσε «ότι οι , μπόρεσαν κι έλεγξαν το τους. Σήμερα το κείμενο του Μαρωνίτη ήταν απαιτητικό αλλά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες».
Η Ελένη Σαμαρά, γραμματέας στη λυκειακή επιτροπή και υποδιευθύντρια του σχολείου, ευχήθηκε στους υποψηφίους τα καλύτερα, προσθέτοντας ότι πάντα το συγκεκριμένο σχολείο καταγράφει επιτυχίες στις . Να σημειωθεί ότι η πρώτη αποχώρηση, σημειώθηκε στις 10.10 το πρωί.
Τέλος, η Χριστίνα 22 ετών, από την Αθήνα, απόφοιτος της σχολής προσχολικής αγωγής – νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χαρακτήρισε εύκολο το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι δίνει φέτος για να τελειώσει και μια άλλη σχολή, αυτή τη φορά στην Αθήνα απ’ όπου και κατάγεται.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη 69χρονος οδηγός στον Αλμυρό #οδηγόςαυτοκινήτου - https://t.co/02rG7UPeZJ -

  • Διαδοχικοί μικροσεισμοί Ν/Δ του Βόλου #ασθενείςσεισμικέςδονήσεις - https://t.co/Aj4sT135Yi -

  • Σύσκεψη Κ. Αγοιραστού με Χρ. Τριαντόπουλο και δημάρχους για τον #Ιανό #Ιανό - https://t.co/NftnNBgPa4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση