Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ομάδα εφήβων από την “Πρόταση Ζωής” σε Λύκεια του Βόλου
Ομάδα εφήβων από την “Πρόταση Ζωής” σε Λύκεια του Βόλου

Ομάδα εφήβων από την “Πρόταση Ζωής” σε Λύκεια του Βόλου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε με τον ΟΚΑΝΑ,  πραγματοποίησε Ομάδα Εφήβων σε 18 μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου, μετά από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου Νικολάου και της εκπαιδευτικού Γεωργίας Δημητρακοπούλου.

Η ομάδα συντονίστηκε από τις  Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη και Γιούλη Πετροπούλου, κοινωνιολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικό στέλεχος, με τη συμμετοχή και της  Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος, επιστημονικό στέλεχος του Κ.Π.

Η ομάδα είχε διάρκεια 5 δίωρων συναντήσεων και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2021. Τα θέματα αναπτύχθηκαν με βιωματικό τρόπο και αφορούσαν στην αυτοεκτίμηση, τη συνεργασία στις ομάδες ομοτίμων, τη διαχείριση του σχολικού άγχους και του άγχους των πανελλαδικών εξετάσεων, τη στοχοθέτηση για το μέλλον, κ.ά.

Στο 7ο Βόλου

Επίσης το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»  πραγματοποίησε βιωματική συνάντηση με τους μαθητές του Α2 τμήματος του 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου, μετά από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου   Βασιλείου Μήτσια και των εκπαιδευτικών Μαρίας Καραγιαννοπούλου και Βασιλικής Πλακιά.

Τη συνάντηση συντόνισαν οι  Μαίρη Μπακατσέλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη και Γιούλη Πετροπούλου, κοινωνιολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικό στέλεχος.

Το θέμα της συνάντησης ήταν «Η διαχείριση των συναισθημάτων και η σύνδεσή τους με τη συμπεριφορά των μαθητών στο σχολείο». 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση