Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Οι μαθητές του Βόλου συνομιλούν με τον διακεκριμένο αστροφυσικό δρ. Σταμάτη Κριμιζή
Οι μαθητές του Βόλου συνομιλούν με τον διακεκριμένο αστροφυσικό δρ. Σταμάτη Κριμιζή

Οι μαθητές του Βόλου συνομιλούν με τον διακεκριμένο αστροφυσικό δρ. Σταμάτη Κριμιζή

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δια του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων, το Πανεπιστήμιο ς,η Ε.Α.Δ.Π. του Πανεπιστημίου ς, η Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος οργανώνουν ημερίδα την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 11.30 στο ΑΜΦ του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου (Γ. Καρτάλη 72 και Ροζού, ) με τίτλο  “Οι ές του Βόλου συνομιλούν με τον  διακεκριμένο αστροφυσικό Δρ. Σταμάτη Κριμιζή”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συμμετοχή του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη»

Ο δρ. Σταμάτης Κριμιζής έχει στο ενεργητικό του μια μακροχρόνια και διακεκριμένη καριέρα σαν εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. καθώς και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Είναι διευθυντής του Τμήματος ς Φυσικής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζωνς Χώπκινκς των Η.Π.Α. (JHU/ALP).

Από αυτή τη θέση διευθύνει τις δραστηριότητες 600 περίπου επιστημόνων, μηχανικών και τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Στις βασικές δραστηριότητες του τμήματος Διαστημικής Φυσικής που διευθύνει, περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, η κατασκευή, ο τεχνικός έλεγχος και η αποστολή στο διάστημα ολοκληρωμένων δορυφόρων και επιστημονικών οργάνων, τα οποία εκτελούν μετρήσεις πάνω σε διαστημικές αποστολές της γύρω από τη γη, τους άλλους πλανήτες και τον ήλιο.

Οργανωτική Επιτροπή:

  • Σοφία Κανταράκη , υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας
  • δρ. Σεραφείμ Σπανός, συντονιστής Εκπαιδευτικού υ ΠΕ04 Θεσσαλίας

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

  • Σωκράτης Σαβελίδης, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
  • Μιχάλης Ζουμπουλάκης, καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).
  • Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος (εκ μέρους της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος).

Συντονίζουν οι:

  • Μάκης Προβατάς, δημοσιογράφος
  • δρ. Σεραφείμ Σπανός, συντονιστής Φυσικών Επιστημών Θεσσαλίας-Ειδικός Γραμματέας της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Θα παραστούν ομάδες 3ων ών από κάθε Λύκειο και ΕΠΑΛ του Βόλου, οι οποίοι και θα υποβάλλουν ερωτήματα στον κ. Κριμιζή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε οποιονδήποτε επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση