Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Οι μαθητές του Βόλου συνομιλούν με τον διακεκριμένο αστροφυσικό δρ. Σταμάτη Κριμιζή
Οι μαθητές του Βόλου συνομιλούν με τον διακεκριμένο αστροφυσικό δρ. Σταμάτη Κριμιζή

Οι μαθητές του Βόλου συνομιλούν με τον διακεκριμένο αστροφυσικό δρ. Σταμάτη Κριμιζή

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δια του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,η Ε.Α.Δ.Π. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος οργανώνουν ημερίδα την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 11.30 στο ΑΜΦ του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου (Γ. Καρτάλη 72 και Ροζού, Βόλος) με τίτλο  “Οι μαθητές του Βόλου συνομιλούν με τον  διακεκριμένο αστροφυσικό Δρ. Σταμάτη Κριμιζή”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συμμετοχή του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη»

Ο δρ. Σταμάτης Κριμιζής έχει στο ενεργητικό του μια μακροχρόνια και διακεκριμένη καριέρα σαν εκπαιδευτικός και πρωτοπόρος ερευνητής με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. καθώς και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Είναι διευθυντής του Τμήματος Διαστημικής Φυσικής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζωνς Χώπκινκς των Η.Π.Α. (JHU/ALP).

Από αυτή τη θέση διευθύνει τις δραστηριότητες 600 περίπου επιστημόνων, μηχανικών και τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού. Στις βασικές δραστηριότητες του τμήματος Διαστημικής Φυσικής που διευθύνει, περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός, η κατασκευή, ο τεχνικός έλεγχος και η αποστολή στο διάστημα ολοκληρωμένων δορυφόρων και επιστημονικών οργάνων, τα οποία εκτελούν μετρήσεις πάνω σε διαστημικές αποστολές της NASA γύρω από τη γη, τους άλλους πλανήτες και τον ήλιο.

Οργανωτική Επιτροπή:

  • Σοφία Κανταράκη , υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας
  • δρ. Σεραφείμ Σπανός, συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ04 Θεσσαλίας

 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

  • Σωκράτης Σαβελίδης, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
  • Μιχάλης Ζουμπουλάκης, καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).
  • Λουκάς Ζαχείλας, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος (εκ μέρους της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος).

Συντονίζουν οι:

  • Μάκης Προβατάς, δημοσιογράφος
  • δρ. Σεραφείμ Σπανός, συντονιστής Φυσικών Επιστημών Θεσσαλίας-Ειδικός Γραμματέας της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος.

Θα παραστούν ομάδες 3ων μαθητών από κάθε Λύκειο και ΕΠΑΛ του Βόλου, οι οποίοι και θα υποβάλλουν ερωτήματα στον κ. Κριμιζή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε οποιονδήποτε επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση