Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Οι μαθητές συνομιλούν με τα κείμενα
Οι μαθητές συνομιλούν με τα κείμενα

Οι μαθητές συνομιλούν με τα κείμενα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης για την

Το βιβλίο  της Μαρίνας Λουάρη   «Οι μαθητές συνομιλούν με τα κείμενα. Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης για την »,  από τις   λεξίτυπον, παρουσιάζει  ο Σύλλογος γονέων παιδιών με αναπηρία Ν. Μαγνησίας .

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου και 19.30  στο Αμφιθέατρο «Σαράτση» του Θεσσαλίας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Νατάσα Βλάχου, ΠΤΕΑ Παν. Θεσσαλίας

Ιουλία Νησιώτου-Μαντέλου, επίκ. ΠΤΕΑ Παν. Θεσσαλίας

Μαρίτα Παπαρούση, αναπλ. καθηγήτρια ΠΤΔΕ Παν. Θεσσαλίας

Απόστολος Μιχαλόπουλος, δ/ντης Ειδικού Σχολείου ς

Συντονιστής: Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου.

Η αναπηρία

Η αναπηρία είναι μια πολυδιάστατη έννοια, προσδιορίζεται ανάλογα με το πλαίσιο και σχετίζεται με την αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται μεταξύ ατόμου και κοινωνικού πλαισίου. Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αναπηρίας πρέπει να αφορά όλους τους τομείς ς και αφορά την πρόσβαση, την κοινωνική προσαρμογή και την εκπαίδευση. Σημαντική θέση κατέχει η ολόπλευρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τυπικών μαθητών σε θέματα αναπηρίας ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ένταξη των μαθητών με αναπηρία στο γενικό σχολείο.

Στο συγκεκριμένο βιβλίου παραθέτονται εκπαιδευτικά προγράμματα για την των τυπικών μαθητών πριν την ένταξη μαθητών με αναπηρία στις γενικές τάξεις. Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναφέρονται σε μαθητές με κινητική αναπηρία, με σύνδρομο Down, στη γέννηση και στην αποδοχή ενός παιδιού με αναπηρία και  αυτισμό. Ο σχεδιασμός αυτών των προγραμμάτων στηρίζεται σε παιδικά λογοτεχνικά κείμενα με θέμα την αναπηρία, περιγράφονται οι σκοποί, τα υλικά, το χρονικό πλαίσιο, και οι δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση