Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Οι μαθητές συνομιλούν με τα κείμενα
Οι μαθητές συνομιλούν με τα κείμενα

Οι μαθητές συνομιλούν με τα κείμενα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης για την αναπηρία

Το βιβλίο  της Μαρίνας Λουάρη   «Οι ές συνομιλούν με τα κείμενα. Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης για την αναπηρία»,  από τις εκδόσεις  λεξίτυπον, παρουσιάζει  ο Σύλλογος γονέων παιδιών με αναπηρία Ν. Μαγνησίας .

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου και 19.30  στο Αμφιθέατρο «Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Νατάσα Βλάχου, καθηγήτρια Π Παν. Θεσσαλίας

Ιουλία Νησιώτου-Μαντέλου, επίκ. καθηγήτρια ΠΤΕΑ Παν. Θεσσαλίας

Μαρίτα Παπαρούση, αναπλ. καθηγήτρια ΠΤΔΕ Παν. Θεσσαλίας

Απόστολος Μιχαλόπουλος, δ/ντης Ειδικού Σχολείου ς

Συντονιστής: Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ς και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου.

Η αναπηρία

Η αναπηρία είναι μια πολυδιάστατη έννοια, προσδιορίζεται ανάλογα με το πλαίσιο και σχετίζεται με την αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται μεταξύ ατόμου και κοινωνικού πλαισίου. Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αναπηρίας πρέπει να αφορά όλους τους τομείς ανάπτυξης και αφορά την , την κοινωνική προσαρμογή και την . Σημαντική θέση κατέχει η ολόπλευρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τυπικών ών σε θέματα αναπηρίας ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ένταξη των μαθητών με αναπηρία στο γενικό .

Στο συγκεκριμένο βιβλίου παραθέτονται εκπαιδευτικά προγράμματα για την προετοιμασία των τυπικών μαθητών πριν την ένταξη μαθητών με αναπηρία στις γενικές τάξεις. Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναφέρονται σε μαθητές με , με σύνδρομο Down, στη γέννηση και στην αποδοχή ενός παιδιού με αναπηρία και  αυτισμό. Ο σχεδιασμός αυτών των προγραμμάτων στηρίζεται σε παιδικά λογοτεχνικά κείμενα με θέμα την αναπηρία, περιγράφονται οι σκοποί, τα υλικά, το χρονικό πλαίσιο, και οι δραστηριότητες που μπορούν να υλοποιηθούν.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση