Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Οι «Κυριακάτικες λεξοδημιουργίες» του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου στον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης
Οι «Κυριακάτικες λεξοδημιουργίες» του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου στον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης

Οι «Κυριακάτικες λεξοδημιουργίες» του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου στον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης

Στον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης βρέθηκαν, χτες την Κυριακή, οι μαθητές/-τριες του 2ου Βόλου (Εσπερινό) που είναι μέλη του Ομίλου Σκραμπλ του σχολείου, «Κυριακάτικες λεξοδημιουργίες», για γνωριμία και φιλικό παιχνίδι, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις στους οικοδεσπότες και θέτοντας τις βάσεις για τη συνέχιση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται στο 2ο Βόλου (Εσπερινό), λειτουργεί από τον Δεκέμβριο 2021 ο Όμιλος Σκραμπλ «Κυριακάτικες λεξοδημιουργίες», με τη συμμετοχή μαθητών/-τριών και των τριών τάξεων και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Νατάσας Οικονόμου, φιλολόγου-υπ/ντριας, Αλίκης Κουτσιομπέλα, μαθηματικού και Γιώργου Παναγιωτίδη, φυσικού.

Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν τη δημιουργία του Ομίλου Σκραμπλ, θέλοντας να προσφέρουν τη δυνατότητα στους μαθητές/-τριές τους μιας ουσιαστικής ψυχαγωγικής δραστηριότητας, εξισορροπώντας παράλληλα, με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, το παιχνίδι με την εκπαιδευτικό παράμετρο και στοχεύοντας στην απόκτηση από τους μαθητές/-τριές τους γλωσσικών, γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Λαμβάνοντας υπόψη το του σχολείου (απογευματινό-βραδινό) και τις υποχρεώσεις των μαθητών-μελών (εργαζόμενοι/-ες, οικογενειάρχες), ο Όμιλος λειτουργεί από την έναρξή του κάθε δεύτερη Κυριακή απόγευμα, σε τετράωρες συναντήσεις.

Στη διάρκειά τους, οι μαθητές/-τριες, μέχρι σήμερα, συζήτησαν για την αξία του εκπαιδευτικού παιχνιδιού, δημιούργησαν το σήμα του Ομίλου, γνώρισαν την ιστορία του σκραμπλ, τους του, εξασκήθηκαν στην αξιοποίηση έντυπων και ηλεκτρονικών λεξικών, πειραματίστηκαν παίζοντας σε ζευγάρια, υλοποίησαν, με αφορμή τις που δημιουργούσαν στα ταμπλό τους, ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πραγματοποίησαν, καθώς ολοκληρώνεται η δράση για τη φετινή χρονιά, τρεις αγωνιστικές διαδικασίες μεταξύ τους.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ομίλου εντάσσεται και η πρόσφατη στον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης.

Στην έδρα του Ομίλου, στην Καλαμαριά, μετά από τη θερμή υποδοχή της προέδρου,  Δήμητρας Τζάρα, του αντιπροέδρου,   Μπάμπη Τοπάλογλου  και πολλών μελών τους, έγινε καταρχάς από τον αντιπρόεδρο παρουσίαση της ιστορίας και της δραστηριότητάς τους και στη συνέχεια παρουσίαση του σχολείου και του Ομίλου του από την εκπαιδευτικό, Ν. Οικονόμου.

Ακολούθησε φιλικό παιχνίδι μεταξύ των μελών των δύο Ομίλων, ενώ οι μαθητές/-τριες του 2ου δέχτηκαν ουσιαστικές συμβουλές από τους έμπειρους παίκτες του Ομίλου της Θεσσαλονίκης για την καλύτερη κατανόηση του παιχνιδιού και τη βελτίωση της στρατηγικής τους σε αυτό.

Οι οικοδεσπότες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση των «Κυριακάτικων λεξοδημιουργιών» και την παρουσία των μαθητών/-τριών και πρότειναν τη διοργάνωση τουρνουά σκραμπλ στον Βόλο, το ερχόμενο φθινόπωρο. Τους χάρισαν, επίσης, ένα σκραμπλ και βιβλία σχετικά με τη γλώσσα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/-τριες αισθάνθηκαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία και ευχαρίστησαν θερμά την πρόεδρο του Ομίλου Θεσσαλονίκης και τα μέλη του, που έπαιξαν μαζί τους και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους, δηλώνοντας και τη δική τους επιθυμία για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο ομίλων.

Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης, η ομάδα επισκέφτηκε και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τα μοναδικής αξίας εκθέματά του, την πορεία της πόλης από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια ως και τη μεταβυζαντινή περίοδο και να δει την περιοδική έκθεση για τον φιλελληνισμό, που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο αυτή την περίοδο, ολοκληρώνοντας με πολύ όμορφο τρόπο αυτή τη δημιουργική εξόρμηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση