Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Θεατρική παράσταση «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»
Θεατρική παράσταση «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»

Θεατρική παράσταση «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες»

Η ομάδα διαστημικής και ρομποτικής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών “Αριστοτέλειο” «MARiStotelio» άρχισε το ταξίδι της πέρα από τα σύνορα της πόλης και προσκλήθηκε να παρουσιάσει την παράσταση «ΕπιSTEAMονικές Αρολογίες» στην εκδήλωση FLL Junior της eduACT στη το Σάββατο 1 Ιουνίου 19:30.

Η αφορά μια ομάδα νεαρών επιστημόνων  η οποία βρίσκεται εν μέσω μιας κρίσιμης συζήτησης που αφορά το μέλλον και την επιβίωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Και όμως υπάρχουν πάντα … απρόβλεπτοι παράγοντες … στις διαδικασίες επίλυσης σημαντικών προβλημάτων. Το πιο μυστήριο, το πιο ανήσυχο, το πιο ενοχλητικό, αλλά παράλληλα διψασμένο για γνώση πλάσμα, προσπαθεί να εξαγοράσει απαντήσεις με τηγανιτά κεφτεδάκια και φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Είναι τόσο ενοχλητική που οι επιστήμονες αν δεν απαντήσουν στα ερωτήματά της δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν τη δουλειά τους. Και τότε η ελπίδα της ανθρωπότητας θα σβήσει..!

Σε δελτίο τύπου του Κέντρου αναφέρεται:Η επιστήμη μας προκάλεσε να δημιουργήσουμε τέχνη και η ομάδα «MARiStotelio» επινόησε μια διαδραστική, σε πολλά επίπεδα,  θεατρική που προσπαθεί να ωθήσει το κοινό σε μια προσέγγιση επιστημονικών εννοιών, διαδικασιών, εύρεσης λύσεων και πειραμάτων μέσα σε ένα πολυμορφικό περιβάλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με την σύγχρονη (ελληνική) πραγματικότητα!

Ευχαριστούμε θερμά τους εμψυχωτές και παραγωγούς της παράστασης αλλά πάνω από όλα τα ίδια τα παιδιά που επέδειξαν αξιοζήλευτο επαγγελματισμό και αυθορμητισμό, ώστε μια προσπάθεια εκλαΐκευσης της επιστήμης που δεν έχει ξαναεπιχειρηθεί  στην Ελλάδα να λάβει  σάρκα και οστά και να μεγαλουργήσει.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την eduACT που πίστεψε στα παιδαγωγικά οφέλη αυτής της καινοτόμου προσπάθειας και μας προσκάλεσε να πλαισιώσουμε την τελετή λήξης και απονομής του διαγωνισμού FLL Junior.

https://eduact.org/

Τελευταία Νέα / Αθλητισμός και Ρομποτική στο Sport for the mind Expo

https://eduact.org/%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-sport-for-the-mind-expo/

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση