Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Οδηγός για νέους επιχειρηματίες στη Λετονία από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας
Οδηγός για νέους επιχειρηματίες στη Λετονία από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

Οδηγός για νέους επιχειρηματίες στη Λετονία από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας πραγματοποίησε την τέταρτη ροή του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus KA2 με τίτλο ‘’CREDI/ From Creative Idea to Creative Entrepreneurship” (από την ιδέα μέχρι τη δημιουργική επιχειρηματικότητα) στο Daugavpils της Λετονίας. Έντεκα εκπαιδευτικοί Επαγγελματικών Λυκείων Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ιταλίας, της Λετονίας, της Φινλανδίας και της χώρας μας ξανασυναντήθηκαν στην πόλη Daugavpils στα μέσα Μαϊου για πέντε μέρες.

Ήταν η στιγμή να γραφεί από κοινού ο οδηγός καλών πρακτικών και δεξιοτήτων για τη διδασκαλία της νεανικής επιχειρηματικότητας, ως των σεμιναρίων και εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στις προηγούμενες διακρατικές συναντήσεις.

Η συνεργασία υπήρξε άψογη και ομόφωνα συμφωνήθηκε ο τρόπος και η διαδικασία συλλογής του υλικού καθώς μέσα Ιουνίου, στην τελευταία συνάντηση στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, θα είναι έτοιμος ο οδηγός για την εκτύπωση ή διαδικτυακή διάθεσή του, σε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους και μαθητές.

Όπως πάντα, πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι, υπήρξε οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων και δημιουργικών δραστηριοτήτων. Στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις του Λετονικού σχολείου δημιουργήσαμε διακοσμητικά χαρτιά με την τεχνική της μαρμαρογραφίας και σχεδιάσαμε στάμπες σε μπλούζες με την τεχνική του αποχρωματισμού.

Η παραμονή ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο σύγχρονης τέχνης του Μαρκ Ρόθκο και την επίσκεψη σε μια αγροτική φάρμα στα περίχωρα της πόλης.

Και οι έντεκα καθηγητές αποχωρησαν ενθουσιασμένοι, όχι μόνο για την ολοκλήρωση της θεματικής του προγράμματος και τον δημιουργικό χρόνο που πέρασαν μαζί, αλλά και για τις φιλίες που εδραιώνονται στο χρόνο. Σε κάθε συνάντηση αποδεικνύεται πως εκπαιδευτικοί  διαφορετικής εθνικότητας και πολιτισμού όταν έχουν κοινές εμπειρίες, ενδιαφέροντα και στόχους, μειώνουν τις αποστάσεις και μοιράζονται τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου που έλαβαν μέρος στη μετακίνηση ήταν η Δήμητρα Κλένδρου, ο Ελευθέριος Πλαβός και η Αγγελική Καμπούρη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των διαφημιστών για κατάργηση της εισφοράς διαδικτύου υπέρ #ΕΔΟΕΑΠ… - https://t.co/TSZJt7zjiz -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/5rl2pTkhCr -

  • OI #Locomondo στην παραλία Καλλιφτέρη της Αφήσσου - https://t.co/ASPs4nEVaP -

"Αλιεύοντας" την είδηση