Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου

 Η γνώση προϋποθέτει τις κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης αλλά και το βιωματικό τρόπο διδασκαλίας. Σε αυτό βοηθά κι η επαφή των με προσωπικότητες  που διακρίνονται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, κοινωνικοοικονομικών, πολιτιστικών χώρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Βόλο ΄ένας σημαντικός χώρος συνάντησης , γνωριμίας και αξιοποίησης είναι αυτός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Ένα χώρος που γιορτάζει φέτος τα τριάντα χρόνια λειτουργίας , αφού το 1988 δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές του.

Ένας άνθρωπος που ξεχώρισε σε αυτήν την πορεία με την πολυποίκιλη δράση του και προήγε τον Πολιτισμό και τα Γράμματα είναι ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας . Ένας κι άνθρωπος που ταύτισε την παρουσία του με την ανάπτυξη της Παιδικής Λογοτεχνίας και συνετέλεσε στην ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Το του Β.Δ. Αναγνωστόπουλου είναι πολυδιάστατο σε όλα τα επίπεδα , επιστημονικό, ερευνητικό και συγγραφικό. Το πιο ουσιαστικό όμως είναι ότι πρόκειται για ένα καλόκαρδο και προσιτό άνθρωπο που σε κάθε ευκαιρία είναι κοντά στα . Στο 30ό δ. σχ. για πολλούς λόγους ο εορτασμός των 30 χρόνων έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Για το λόγο αυτό ο κ. Αναγνωστόπουλος βρέθηκε στο χώρο του σχολείου κι είχε την ευκαιρία πρώτα από όλα να συνομιλήσει με πρώην φοιτητές του, που διδάσκουν εκεί προσφέροντας του και να γνωρίσει τους μικρούς ές στους οποίους μίλησε για το και την πορεία του συμβουλεύοντάς τους την αξία της ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων καθώς και την ικανοποίηση που προκύπτει στον καθένα τη στιγμή που εξωτερικεύει με τη γραφή τα συναισθήματά και τα βιώματά του.

Οι ές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του και του αφιέρωσαν ένα τραγούδι «Τον Ύμνο του Βιβλίου», που είχαν προετοιμάσει με την εκπαιδευτικό του μαθήματος της Μουσικής κ. Ζερβοπάνου, επίσης του πρόσφεραν εικαστικές κι άλλες δημιουργίες τους , που έχουν παραχθεί στα πλαίσια διαφόρων προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο τους. Τα πέρα από την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τόσο ξεχωριστό άνθρωπο έγιναν πιο «πλούσια», αφού με τη συναναστροφή τους με μια τέτοια προσωπικότητα πήραν ένα σημαντικό μάθημα ζωής.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση