Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » «Ο Πόλεμος των Γενεών» από μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου
«Ο Πόλεμος των Γενεών» από μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

«Ο Πόλεμος των Γενεών» από μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Την 25 Ιουνίου , στις 7.30 το πόγευμ, στο μικρό της . Δημητριάδας (Θερμοπυλών-Αλκήστιδος), μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «Ο Πόλεμος των ενεών».

Παιδιά που χρόνια τώρα περνούν τις μέρες τους στα ίδια θρανία και τον ελεύθερό τους χρόνο στην ίδια γειτονιά συνεργάζονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ετοιμάζουν τη δική τους γιορτή, σαν επιστέγασμα της λήξης της σχολικής χρονιάς.

Φέτος αποφάσισαν λοιπόν να συνδέσουν το παιχνίδι και τη δράση με το θέατρο, αποφάσισαν να αποτυπώσουν τη φαντασία και τα συναισθήματά τους μέσα σε μια θεατρική παράσταση η οποία αποτελεί διαμαρτυρία κατά των αξιών της κοινωνίας των μεγάλων.

«Οι γονείς , συχνά , δεν μπορούν να καταλάβουν τα παιδιά τους και αυτό τους ερεθίζει , τους εκνευρίζει ,τους εξοργίζει. Η νεολαία λοιπόν μετατρέπεται στη σπουδαιότερη σχεδόν απειλή αυτής της κοινωνικής γαλήνης. Κάθε ένας από μας όμως καθώς μεγαλώνει αλλάζει πλευρά και τα παιδιά που επαναστατούσαν, φορούσαν τα παράξενα ρούχα και άκουγαν τη θορυβώδη γίνονται σαν τους γονείς τους. Άρα υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στις γενιές ή υπάρχει κάποιος δρόμος που οδηγεί από τη μια πλευρά στην άλλη;

Αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια είμαστε οι γονείς τους αλλά και άνθρωποι που με πολλή προθυμία και διάθεση αφιέρωσαν πολλές ώρες για τις πρόβες, τα σκηνικά, τα κοστούμια και γενικότερα την οργάνωση της παράστασης. Ελπίζουμε το να ενθουσιάσει όλους όσους την παρακολουθήσουν όπως ενθουσιαστήκαμε και εμείς που παρακολουθούμε από κοντά την προσπάθεια των μικρών πρωταγωνιστών.
Είστε όλοι καλεσμένοι στην παράσταση που ανεβάζει η θεατρική παιδική ομάδα «Τα ανήσυχα πνεύματα του υ»…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση