Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ο Αλ. Μεϊκόπουλος με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας

Άνω των 20 μθητών στο 60% των ιθουσών σε Γυμνάσια και Λύκεια Μαγνησίας

 

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί με τις συλλογικότητες των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας με θέμα το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων και τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες στις οποίες αυτό γίνεται λόγω πανδημίας, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε στις 08/09/2020 με τους εκπροσώπους της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Μαγνησίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η πρόεδρος της Ένωσης και αιρετός  Μαρία Γιαννουλή, η απελθούσα γενική γραμματέας  Διαλεχτή Τσιτούμη, ο οργανωτικός γραμματέας  Γιώργος Χαλκιαδόπουλος και το αιρετό μέλος Σταύρος Κατσούρας.

Για μία ακόμη φορά εκφράστηκαν τα πάγια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μικρότερα τμήματα, περισσότερες αίθουσες, με  τον βουλευτή να τονίζει ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει τις προχειρότητες, να ακούσει το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματικότερη δυνατή διασφάλιση της υγείας  μαθητών και εκπαιδευτικών στην έναρξη και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ενημέρωσαν τον Αλ. Μεϊκόπουλο ότι μόλις ημέρες πριν τον αγιασμό, η σχετική εγκύκλιος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν δεν έχει φτάσει στα σχολεία της Β'/θμιας. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι να μην γνωρίζουν καθόλου τη διαδικασία για τη λήψη της σχετικής ς ειδικού σκοπού, ούτε τα κριτήρια για την υπαγωγή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά, ενώ το 60% των σχολικών αιθουσών των γυμνασίων και των λυκείων της Μαγνησίας περιλαμβάνει άνω των 20 μαθητών και ενώ ο αριθμός του σχολικού προσωπικού καθαριότητας είναι ελάχιστος.

Πρόβλημα δημιουργεί και η ιδιαίτερη φύση της Β΄/θμιας διδασκαλίας, καθώς οι σύμφωνα με το εβδομαδιαίο τους ,  πραγματοποιούν μαθήματα σε διαφορετικά σχολεία, με αποτέλεσμα ένας καθηγητής να έρχεται σε επαφή μέχρι και με 300 παιδιά ανά εβδομάδα. Ο Βουλευτής επεσήμανε για ακόμα μία φορά και τις αυξημένες ανάγκες της ιδιαίτερης κατηγορίας των ολοήμερων σχολείων, όπου οι μαθητές είναι περισσότεροι και οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη σίτιση των παιδιών χωρίς μάσκα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ μετέφεραν στο Βουλευτή το τρομερό κλίμα ανς που υπάρχει τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό της Β'/θμιας όσο και στους Συλλόγους Γονέων, το οποίο εντείνεται από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένας προληπτικός στο εκπαιδευτικό και στο υπόλοιπο σχολικό προσωπικό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συντάχθηκε σε κάθε τόνο δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών της Β'/μιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι πιο επείγουσα από ποτέ η ανάγκη διάθεσης περισσότερων διαγνωστικών τεστ στα σχολεία, αλλά και προμήθειας μοριακού αναλυτή στο Αχιλλοπούλειο για τη βέλτιστη υγειονομική κάλυψη των πολιτών της περιοχής στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση