Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

επιλυθούν άμεσ οι τεχνικές δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή του παραβόλου στη διαδικασία της ς 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, ώστε οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να μην αποκλειστούν από τις διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης, ζήτησε με ερώτησή του προ τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών ο Βουλευτής ς του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία .

Η ερώτηση κατατέθηκε μαζί με τον βουλευτή τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, τον βουλευτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη, τη βουλευτή αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη και τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, ενώ τη συνυπέγραψαν και άλλοι 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είτε κατέβαλαν το παράβολο σύμφωνα με τα δικαιολογητικά εμπρόθεσμης οριστικής υποβολής που διαθέτουν, είτε δεν κατέβαλαν το παράβολο, εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών, καθώς έλα αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους, εκτύπωσαν το σχετικό παράβολο, δίχως να λάβουν ειδο εκκρεμότητας πληρωμής, εμφανίζονται στον πίνακα των απορριπτέων λόγω μη καταβολής παραβόλου. «Πρόβλημα με την καταβολή του παραβόλου ύψους 3 ευρώ είχε παρουσιαστεί και πριν λίγους μήνες στους υποψήφιους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019 για την ειδική αγωγή», ανέφερε ο , που και τότε είχε παρέμβει με κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα η οποία ωστόσο έμεινε αναπάντητη.

«Αν και για το πρόβλημα ευθύνεται η διοίκηση λόγω δυσλειτουργιών του συστήματος (τεχνικά προβλήματα, ασαφείς οδηγίες), οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να υποβληθούν σε διαδικασία ενστάσεως προσκομίζοντας και παράβολο ύψους 20 ευρώ, οι οποίοι, περαιτέρω, κινδυνεύουν να αποκλειστούν και από τη διαδικασία διορισμού ως μόνιμοι ή πρόσληψης ως αναπληρωτές, καθώς ο πίνακας είναι ενιαίος», τόνισε ο Βουλευτής, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση