Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον κίνδυνο αποκλεισμού αδιόριστων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου

Να επιλυθούν άμεσα οι τεχνικές δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή του παραβόλου στη διαδικασία της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, ώστε οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά να μην αποκλειστούν από τις διαδικασίες διορισμού ή πρόσληψης, ζήτησε με ερώτησή του προ τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Η ερώτηση κατατέθηκε μαζί με τον βουλευτή τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, τον βουλευτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη, τη βουλευτή αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και τον βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, ενώ τη συνυπέγραψαν και άλλοι 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είτε κατέβαλαν το παράβολο σύμφωνα με τα δικαιολογητικά εμπρόθεσμης οριστικής υποβολής που διαθέτουν, είτε δεν κατέβαλαν το παράβολο, εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών, καθώς έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους, εκτύπωσαν το σχετικό παράβολο, δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής, εμφανίζονται στον πίνακα των απορριπτέων λόγω μη καταβολής παραβόλου. «Πρόβλημα με την καταβολή του παραβόλου ύψους 3 ευρώ είχε παρουσιαστεί και πριν λίγους μήνες στους υποψήφιους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019 για την ειδική αγωγή», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που και τότε είχε παρέμβει με κοινοβουλευτική ερώτηση για το θέμα η οποία ωστόσο έμεινε αναπάντητη.

«Αν και για το πρόβλημα ευθύνεται η διοίκηση λόγω δυσλειτουργιών του συστήματος (τεχνικά προβλήματα, ασαφείς οδηγίες), οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να υποβληθούν σε διαδικασία ενστάσεως προσκομίζοντας και παράβολο ύψους 20 ευρώ, οι οποίοι, περαιτέρω, κινδυνεύουν να αποκλειστούν και από τη διαδικασία διορισμού ως μόνιμοι ή πρόσληψης ως αναπληρωτές, καθώς ο πίνακας είναι ενιαίος», τόνισε ο Βουλευτής, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι Θερμοπύλες και η Σαλαμίνα μας διδάσκουν….. - https://t.co/wLbJslmjMw -

  • Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»… - https://t.co/7HVsSJbnsJ -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Με ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου - https://t.co/54c825c3wS -

"Αλιεύοντας" την είδηση