Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Νοιάζομαι και Δρω: Δράσεις αγάπης και στήριξης
Νοιάζομαι και Δρω:   Δράσεις αγάπης και στήριξης

Νοιάζομαι και Δρω: Δράσεις αγάπης και στήριξης


Οι μαθητές του 30ού δ. σχ. Βόλου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και την υποστήριξη του διευθυντή της σχολικής μονάδας Πασχάλη Δήμου, στο πλαίσιο της δράσης “Νοιάζομαι και Δρω”, υλοποιούν δράσεις υποστήριξης ενός σημαντικού ιδρύματος της πόλης, του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδρύματα της περιοχής και την πλούσια προσφορά τους σε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών .

Κορύφωση αυτής της εκπαιδευτικής πορείας ήταν η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των μαθητών την περασμένη εβδομάδα γύρω από τη λειτουργία και την προσφορά του Ιδρύματος «Ορφανοτροφείο Βόλου». Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές και ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα βρει μιμητές σε μια περίοδο που πρέπει όλοι μας να βρούμε αποθέματα ανθρωπιάς για να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας.

Οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι από την επαφή τους προχώρησαν σε εικαστικές παρεμβάσεις αλλά και στη γραφή του παρακάτω ποιήματος:

Νοιάζομαι και Δρω

Τώρα το Πάσχα είναι κοντά
και θα κλείσουν τα σχολειά
δεν θα πρέπει να ξεχάσω
ότι υπάρχουνε παιδιά
που δίπλα τους πρέπει να σταθώ
να τα φροντίζω και να τα αγαπώ.

Δύο λέξεις δεν ξεχνώ
και θα τις φωνάζω όπου σταθώ
όλα τα παιδιά του κόσμου
βοηθώ
γιατί Νοιάζομαι και Δρω .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% και χαλαζική προστασία ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου… - https://t.co/Ir9dyJRSkE -

  • Γόνιμες συναντήσεις του Κων. Μαραβέγια σε ΕΛΓΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΕΠΕ - https://t.co/X4SOpu9xxp -

  • Λαμπρή η πανήγυρις της Αναλήψεως στον Βόλο - https://t.co/WIIuTXcNDc -

"Αλιεύοντας" την είδηση