Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Νέους υπολογιστές παρέλαβαν 147 σχολικές μονάδες σε Λάρισα-Καρδίτσα
Νέους υπολογιστές παρέλαβαν 147 σχολικές μονάδες σε Λάρισα-Καρδίτσα

Νέους υπολογιστές παρέλαβαν 147 σχολικές μονάδες σε Λάρισα-Καρδίτσα

Η Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από το Θεσσαλίας 2014-2020 συγχρονίζει όλα τα δημόσια σχολεία

με την ψηφιακή εποχή

Συνολικά 147 προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας έχουν παραλάβει μέχρι σήμερα τον εξοπλισμό πληροφορικής που χρηματοδοτεί η Θεσσαλίας μέσω του 2014-2020. Σε 18 από τα σχολεία έχει γίνει η εγκατάσταση του εξοπλισμού και ο καλής λειτουργίας.

Την ενημέρωση, με βάση τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έκανε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, απαντώντας σε επερώτηση της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας». Η επενδύει μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ για να εξοπλίσει με σύγχρονους υπολογιστές και συστήματα πληροφορικής όλα τα σχολεία, με φορέα υλοποίησης του έργου, το , που έχει την ευθύνη να προχωρήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα, η επενδύει 5,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής στις 1.000 όλων των βαθμίδων της Θεσσαλίας: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα. Περισσότεροι από 100.000 μικροί και μεγάλοι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στη ψηφιακή γνώση, εξοικειώνονται με τις αυξανόμενες απαιτήσεις και τις εξελίξεις της τεχνολογίας και αναπτύσσουν δεξιότητες πραγματικά χρήσιμες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση