Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Νέος ψηφιακός εξοπλισμός για όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας
Νέος ψηφιακός εξοπλισμός για όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας

Νέος ψηφιακός εξοπλισμός για όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας

Με 5,5 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

: «Ενισχύουμε τη δημόσια εκπαίδευση και συγχρονίζουμε τα σχολεία με την ψηφιακή εποχή»

 

Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, εκτυπωτές, συστήματα ρομποτικής και άλλα πληροφοριακά συστήματα εξοπλίζει τα σχολεία της Θεσσαλίας η Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για την υπογραφή δύο συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 5.502.435 ευρώ που αφορούν στην προμήθεια των σχολικών μονάδων της προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών της Θεσσαλίας με ψηφιακό και πληροφοριακό υλικό. Ο εξοπλισμός αναμένεται να κατανεμηθεί  σε 419 Νηπιαγωγεία Προσχολικής Εκπαίδευσης, 540 Σχολεία (Γενικής Παιδείας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 32 ΕΠΑΛ και 9 Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) με ικό και εκπαιδευτικό δυναμικό περίπου 93.200 και 10.000 αντίστοιχα. Το χρηματοδοτείται μέσω του .

«Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο που ενισχύει τη δημόσια εκπαίδευση και συγχρονίζει τα σχολεία με την ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που οδηγεί στην ολοκληρωμένη και σε βάθος αναμόρφωση του ευρύτερου παιδαγωγικού πλαισίου, στη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, στην αξιοποίηση των διαθέσιμων ψηφιακών εκπαιδευτικών υλικών και εργαλείων και στην επωφελή χρησιμοποίηση της τεχνογνωσίας που έχουν λάβει αρκετοί εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων. Η στήριξη και ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας, μέσω της αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού, κατά την εκπαιδευτική διαδικασία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η ανάγκη της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας κρίνεται επιτακτική, προκειμένου το σχολείο να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις τεχνολογικά εξελισσόμενες απαιτήσεις μόρφωσης και κατάρτισης που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή.

Συγκεκριμένα, με τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ς Θεσσαλίας με τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό ΤΠΕ, θα υπάρξει ένταξη και  εξοικείωση όλων των ών στο συνεχώς εξελισσόμενο τεχνολογικό περιβάλλον» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στο περιλαμβάνεται ο εξής εξοπλισμός:

ΣΤΑΘΕΡΟΣ Η/Υ (DESKTOP) : 4.085 τεμάχια

ΦΟΡΗΤΟΣ Η/Υ (LAPTOP) : 1.331 τεμάχια

ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΕΠΙΤΡΖΙΟΣ (PROJECTOR) : 1.011 τεμάχια

ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ Α/Μ Α4 LASER : 495 τεμάχια

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ : 565 τεμάχια

ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ Α4 Α/Μ : 292 τεμάχια

ΜΕΤΑΓΩΓΕΑΣ (SWITCH) : 430 τεμάχια

ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ : 238 τεμάχια

ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ : 153 τεμάχια

ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ EDULABS : 191 τεμάχια

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : 414 τεμάχια

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗΣ (HIGH-END WORKSTATION FOR SERVER FUNCTION) : 250 τεμάχια.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση