Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Νέος κύκλος ξεναγήσεων στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας
Νέος κύκλος ξεναγήσεων στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας

Νέος κύκλος ξεναγήσεων στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας

Ξεκινά για μία ακόμη χρονιά και με διευρυμένο μάλιστα πρόγραμμα, κατόπιν αιτημάτων, ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων τόσο στο «Αθανασάκειο », όσο και στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και της περιοχής, που ξεκίνησε, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων και Β. Σποράδων», σε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.     

                                                                               

 Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται στους , εκπαιδευτικούς και γονείς, ένας κύκλος ξεναγήσεων, χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή στους συμμετέχοντες, όταν πρόκειται για την πρώτη κάθε μήνα, και με μια μικρή συνδρομή μόνο της εισόδου, για κάθε άλλη που τυχόν προγραμματιστεί ξενάγηση.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, ισχύει ως γνωστόν, η ελεύθερη στο ευρύ κοινό στα , κάθε πρώτη του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Για την πρώτη φετινή ξενάγηση, έχει επιλεγεί, ο αρχαιολογικός χώρος του Σέσκλου, όπου τα μέλη των «Φίλων του Αθανασάκειου», οι , πολύτεκνοι ή άνεργοι γονείς, οι σπουδαστές γονείς, τα παιδιά, , φοιτητές, στρατιώτες, εκπαιδευτικοί κ.α. μπαίνουν δωρεάν, αν έχουν μαζί τους τη σχετική βεβαίωση ή κάρτα. Οι άνω των 65 ετών, δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο.

Η τιμή του εισιτηρίου, για την είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Σέσκλου, είναι 2 ευρώ ολόκληρο και 1 ευρώ μειωμένο και  την ξενάγηση θα κάνει και φέτος, η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου,  Μελίνα Κωστίδη.

Η έναρξη του φετινού κύκλου, θα γίνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, όπου όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό (εάν είναι εφικτό μέχρι το Σάββατο πρωί 12 Οκτωβρίου) στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην έφορο του Δ.Σ.  Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977-070414 και στο lianapashoudi@yahoo.gr.

Η συνάντηση θα γίνει στις 10.15 το πρωί της Κυριακής, στο χώρο της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου Σέσκλου, ώστε στις 10.30 το πρωί, να ξεκινήσει η ξενάγηση.  

Σημειώνεται, ότι η μετάβαση στο Διμήνι θα γίνει με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης του κάθε συμμετέχοντα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνέχεια Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/lYIMLxs1Ul -

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

"Αλιεύοντας" την είδηση