Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Νέοι υπολογιστές σε όλα τα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης
Νέοι υπολογιστές σε όλα τα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης

Νέοι υπολογιστές σε όλα τα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης

Με έργο προϋπολογισμού 500.000 από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε το δημόσιο σχολείο και το συγχρονίζουμε με την ψηφιακή εποχή»

Νέους υπολογιστές και εξοπλισμό πληροφορικής αποκτούν όλες οι σχολικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έργο προϋπολογισμού 516.118 που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την για την υπογραφή σύμβασης, με το Υπουργείο Παιδείας, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, να προχωρά τις σχετικές διαδικασίες.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει 5,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής στις 1.000 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων της Θεσσαλίας: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Εργαστηριακά Κέντρα» τονίζει ο Κώστας Αγοραστός. «Περισσότεροι από 100.000 μικροί και μεγάλοι μαθητές αποκτούν πρόσβαση στη ψηφιακή γνώση, εξοικειώνονται με τις αυξανόμενες απαιτήσεις και τις εξελίξεις της τεχνολογίας, αναπτύσσουν όπως είναι η υπολογιστική σκέψη, η δημιουργικότητα και η ομαδική , πραγματικά χρήσιμες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Με σχέδιο και προγραμματισμό» προσθέτει ο Θεσσαλίας «προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο που ενισχύει τη δημόσια , συγχρονίζει τα σχολεία με την ψηφιακή εποχή και επιτρέπει σε δασκάλους και να αξιοποιήσουν προς όφελος των τους την τεχνογνωσία που έχουν λάβει στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων που παρακολουθούν».

Ο εξοπλισμός στα Σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Το αντικείμενο του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στις σχολικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 516.118 ευρώ περιλαμβάνει τον παρακάτω εξοπλισμό: ΣΤΑΘΕΡΟΣ Η/Υ (DESKTOP) : 509 τεμάχια, ΦΟΡΗΤΟΣ Η/Υ () : 85 τεμάχια, ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ (PROJECTOR) : 59 τεμάχια , ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ Α/Μ Α4 LASER : 39 τεμάχια,  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ : 44 τεμάχια,  ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ Α4 Α/Μ : 22 τεμάχια,   ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 16PORTS GIFABIT SMART ETHERNET : 58 τεμάχια,  ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ : 26 τεμάχια,   ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : 205 τεμάχια,   ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗΣ (HIGH-END WORKSTATION FOR SERVER FUNCTION): 33 τεμάχια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

"Αλιεύοντας" την είδηση