Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Νέο κρούσμα κρίσης πανικού στις Πανελλαδικές-Διευκρινίσεις για την Ομάδα Προσανατολισμού
Νέο κρούσμα κρίσης πανικού στις Πανελλαδικές-Διευκρινίσεις για την Ομάδα Προσανατολισμού

Νέο κρούσμα κρίσης πανικού στις Πανελλαδικές-Διευκρινίσεις για την Ομάδα Προσανατολισμού

Μία νέα περίπτωση ς πανικού, σημειώθηκε στις 8.59 το πρωί, στο 8ο Λύκειο Βόλου, στη συνοικία Ν. ς, ενώ γενικότερα η διαδικασία κύλησε ομαλά σήμερα στα της ς.

Ωστόσο αρκετές είναι οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από τους υποψήφιους στις Πανελλαδικές που εξετάζονται στα μαθήματα των Λατινικών (Ανθρωπιστικές Σπουδές) και της Χημείας (Θετικές Σπουδές), με το νέο σύστημα, όπως και οι των ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα.

Συγκεκριμένα, από τις οκτώ διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από μαθητές, δόθηκε μία διευκρίνιση από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το σύνολο 1.040 υποψηφίων με το νέο σύστημα απουσίασαν 29, ενώ από τους 35 υποψήφιους με το παλιό σύστημα δεν πήγαν να δώσουν οι έξι.

Οι συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (νέο σύστημα), ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Η ΚΕΕ για την Ομάδα Προσανατολισμού

Με έγγραφό της που έστειλε σήμερα προς τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων και των εξεταστικών κέντρων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Γενικού Λυκείου , τονίζει ότι, λόγω της εφαρμογής, για πρώτη φορά, του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενδεχομένως να υπήρξαν ορισμένοι, που δεν είχαν δηλώσει το 4ο μάθημα, που θα συμπλήρωνε την Ομάδα Προσανατολισμού τους, επειδή θεώρησαν αυτονόητη τη δήλωσή του.

Η οδηγία αφορά υποψήφιους για τα μαθήματα Λατινικά, για την Ομάδα Προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, Βιολογία, για την Ομάδα Προσανατολισμού θετικών σπουδών, Οικονομία και Πληροφορική.

Σε περίπτωση που προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις, χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση