Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Νέο κρούσμα κρίσης πανικού στις Πανελλαδικές-Διευκρινίσεις για την Ομάδα Προσανατολισμού
Νέο κρούσμα κρίσης πανικού στις Πανελλαδικές-Διευκρινίσεις για την Ομάδα Προσανατολισμού

Νέο κρούσμα κρίσης πανικού στις Πανελλαδικές-Διευκρινίσεις για την Ομάδα Προσανατολισμού

Μία νέα περίπτωση κρίσης πανικού, σημειώθηκε στις 8.59 το πρωί, στο 8ο Βόλου, στη συνοικία Ν. ς, ενώ γενικότερα η διαδικασία κύλησε ομαλά σήμερα στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας.

Ωστόσο αρκετές είναι οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από τους υποψήφιους στις Πανελλαδικές εξετάσεις που εξετάζονται στα μαθήματα των Λατινικών (Ανθρωπιστικές Σπουδές) και της Χημείας (Θετικές Σπουδές), με το νέο σύστημα, όπως και οι των ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα.

Συγκεκριμένα, από τις οκτώ διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από μαθητές, δόθηκε μία διευκρίνιση από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το σύνολο 1.040 υποψηφίων με το νέο σύστημα απουσίασαν 29, ενώ από τους 35 υποψήφιους με το παλιό σύστημα δεν πήγαν να δώσουν εξετάσεις οι έξι.

Οι πανελλαδικές συνεχίζονται την Τετάρτη 1η Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας ενικής Παιδείας για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών ενικών Λυκείων (νέο σύστημα), ενώ όσοι εξετάζονται με το παλιό σύστημα θα γράψουν Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνο Κατεύθυνση) και Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνο Κατεύθυνση).

Η για την Ομάδα Προσανατολισμού

Με έγγραφό της που έστειλε σήμερα προς τους προέδρους των βαθμολογικών κέντρων και των εξεταστικών κέντρων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Γενικού Λυκείου 2016, τονίζει ότι, λόγω της εφαρμογής, για πρώτη φορά, του νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενδεχομένως να υπήρξαν ορισμένοι, που δεν είχαν δηλώσει το 4ο μάθημα, που θα συμπλήρωνε την Ομάδα Προσανατολισμού τους, επειδή θεώρησαν αυτονόητη τη δήλωσή του.

Η οδηγία αφορά υποψήφιους για τα μαθήματα , για την Ομάδα Προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, Βιολογία, για την Ομάδα Προσανατολισμού θετικών σπουδών, Οικονομία και Πληροφορική.

Σε περίπτωση που προσήλθαν για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα και δεν τους επετράπη η συμμετοχή, μπορούν να προσέλθουν στις επαναληπτικές εξετάσεις, χωρίς την προσκόμιση άλλων δικαιολογητικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση