Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » «Νέο επιχειρείν» και δημιουργικότητα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας
«Νέο επιχειρείν» και δημιουργικότητα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

«Νέο επιχειρείν» και δημιουργικότητα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας

Το 1ο ΕΠΑΛ ές Ιωνίς Μαγνησίας υποδέχτηκε την τρίτη ροή του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus KA2 με τίτλο ‘'CREDI/ From Creative Idea to Creative Entrepreneurship” (από την ιδέα μέχρι τη δημιουργική επιχειρηματικότητα).

Εικοσιτρείς και εκπαιδευτικοί Επαγγελματικών Λυκείων Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ιταλίας, της Λετονίας και της Φινλανδίας επισκέφθηκαν την πόλη μας στα μέσα Μαρτίου για πέντε μέρες.

Ήταν η σειρά της χώρας μας να οργανώσει ένα κύκλο τεσσάρων σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς αλλά και τέσσερα εργαστήρια για τους μαθητές με θέμα τις δεξιότητες της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι μέρες κύλισαν πολύ δημιουργικά καθώς δεξιότητες όπως επικοινωνία, ομαδικότητα, επίλυση προβλημάτων και οργάνωση χρόνου παρουσιάστηκαν μέσα από δημιουργικές πάντα δραστηριότητες. Κόμιξ, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές και ευφάνταστα ημερολόγια σχεδιάστηκαν τις 3 μέρες που διήρκησαν τα εργαστήρια αποδεικνύοντας σε καθηγητές και μαθητές πόσο σημαντική είναι η ομαδική εργασία, η οργάνωση αλλά και η δημιουργική σκέψη σε κάθε καινοτόμο ιδέα.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, το σχολείο μας κάλεσε τον επίκουρο καθηγητή  Γ. Σταμπουλή από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου ς για μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα και την  Σταυρούλα Μαστρογιάννη, υπεύθυνη εργαστηρίου κουκλοθεάτρου για να δώσει τις δημιουργικές της κατευθύνσεις στη διάρκεια του σεμιναρίου που αφορούσε την ομαδικότητα.

Πέρα, βέβαια, από το εκπαιδευτικό κομμάτι τα σχολεία που φιλοξενήσαμε γεύτηκαν την τοπική κουζίνα, περιηγήθηκαν στο Μουσείο , περπάτησαν στην παραλία της Αγριάς αλλά και στα σοκάκια της Μακρυνίτσας υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του ΚΠΕ Μακρυνίτσας και πήγαν μια ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να δουν τη συμπρωτεύουσα αλλά και το MOMus, το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Καθηγητές και μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, από όσα αποκόμισαν από τις δραστηριότητες αλλά και από τους χώρους που εργάστηκαν γιατί πέρα από το σχολείο για τις ανάγκες των δράσεων χρησιμοποιήθηκαν δύο επιπλέον χώροι, η αίθουσα συνεδρίων του Μουσείου και η βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς.

Οι αίθουσες αυτές – χώροι πολιτισμού –  διατέθηκαν αφιλοκερδώς  .

Η όλη προσπάθεια αποδείχθηκε επιτυχής χάρη στους προαναφερθέντες, στην αμέριστη βοήθεια των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ . Ιωνίας, την ενθουσιώδη συμμετοχή των της β' τάξης εφαρμοσμένων Τεχνών αλλά και την ευγενική ανταπόκριση κάποιων χορηγών, όπως η εταιρία ΕΨΑ, ο φούρνος «Η Σμύρνη» και το «Κλεινοβός».

Η επόμενη μετακίνηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μέσα Μαΐου στη Λετονία για να λήξει τον Ιούνιο στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση