Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Να παραμείνει η διευθύντρια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Να παραμείνει η διευθύντρια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Να παραμείνει η διευθύντρια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Υπογραφές συγκεντρώνουν οι των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου, που αντιτίθενται στον τρόπο που γίνεται η αξιολόγηση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το που αφήνει κάθε διευθυντής στο σχολείο.

Οι υπογραφές θα κατατεθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, ενώ όπως τονίστηκε, η διευθύντρια κατάφερε με μεγάλο αγώνα τα παιδιά 12 οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, να έχουν ζεστό και το πρωί και το μεσημέρι που είναι στο Ολοήμερο, όπως και τα παιδιά του τμήματος ένταξης, καθώς στο σχολείο φοιτούν παιδιά από Κίνα, από Βουλγαρία, από Αλβανία.

Η παροχή γευμάτων γίνεται με τη συνδρομή της Εκκλησίας και του Συλλόγου Γονέων και οι τονίζουν ότι έχει επιτευχθεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν λιποθυμίες μαθητών από την πείνα.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είπε ότι ο Σύλλογος, οι γονείς των μαθητών και της περιοχής, δηλώνουν την τους προς τη διευθύντρια του σχολείου Μαρία Διούδη και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που τοποθετούνται οι διευθυντές στις θέσεις ανθρώπων που έχουν προσφέρει έργο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος η διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου, εδώ και έξι χρόνια έφτασε το σχολείο σε φοβερό επίπεδο κτιριακά και μαθησιακά, ένωσε την περιοχή, ήρθαν στο σχολείο περισσότερα παιδιά, απ' όσα βρήκε όταν πρωτοήρθε, από άλλες περιοχές της πόλης, για να βρίσκονται στο σχολείο, όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά.

«Δεν είναι δυνατόν να μην αξιολογείς έναν διευθυντή βάσει του έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια, μη λαμβάνοντας υπόψη τη των δασκάλων που τον είχαν προϊστάμενο και της τοπικής κοινωνίας. Ελπίζουμε να αποτρέψουμε τις εξελίξεις, αν και δεν έχουμε πρόβλημα με την τοποθέτηση νέου διευθυντή, θα το παλέψουμε θα μείνει η διευθύντρια και θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει», δήλωσε ο Δημ. Χριστόπουλος.

Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι η διευθύντρια όταν είχε αναλάβει το σχολείο είχε 60 μαθητές και σήμερα είναι 173 μαζί με το που συστεγάζεται.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Ευάγγελος Θώμος, δήλωσε ότι επιδοτεί το σχολείο, φέροντας το παιδί του από τη συνοικία Οξυγόνου, όπου μένει τα τελευταία οκτώ χρόνια, μόνο και μόνο γιατί στο συγκεκριμένο σχολείο γεννήθηκε ο , που επικρατεί και στη συνοικία.

Ο ίδιος τόνισε ότι όλα τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο καθημερινά με χαμόγελο, ενώ για τη διευθύντρια ανέφερε ότι ένωσε τους γονείς και έγιναν πολλά με εθελοντική εργασία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση