Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΗΛΙΟ / Nα ληφθούν ειδικά μέτρα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στα Λύκεια Τσαγκαράδας και Ζαγοράς
Nα ληφθούν ειδικά μέτρα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στα Λύκεια Τσαγκαράδας και Ζαγοράς

Nα ληφθούν ειδικά μέτρα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στα Λύκεια Τσαγκαράδας και Ζαγοράς

Ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας  η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων

 

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας  απέστειλε στις 8-3-2018, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητώντας να ληφθούν ειδικά μέτρα για τους μαθητές – υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που φοιτούν στα Λύκεια κυρίως της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι εν λόγω μαθητές λόγω μη λειτουργίας των σχολείων, ως συνέπεια των πρόσφατων καταστροφικών βροχοπτώσεων, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη διδακτέα ύλη και να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα ως προς την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Αναλυτικά η επιστολή:«Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας μεταφέρω την έκδηλη αγωνία των τελειόφοιτων μαθητών που διαμένουν στο Πήλιο και φοιτούν στα Λύκεια της Τσαγκαράδας και της Ζαγοράς, δύο περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, τα χιλιοστά της βροχής τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2018, στο Ανατολικό Πήλιο, καταγράφηκαν ως τα μεγαλύτερα ύψη, με1.457 mm στη Ζαγορά, ενώ χαρακτηριστικά σημειώνεται «διπλάσια βροχή από όση καταγράφεται κατά μέσο όρο στο Λονδίνο μία ολόκληρη χρονιά, τον μήνα Φεβρουάριο στη Ζαγορά».

Αποτέλεσμα των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή του Πηλίου ήταν να καταστραφεί εξ’ ολοκλήρου το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου, καθιστώντας αδύνατη και επικίνδυνη την μεταφορά των μαθητών προς τα σχολεία τους, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας από την αρχή του φαινομένου.

Ο έντονος προβληματισμός μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων επικεντρώνεται στη διδακτέα ύλη, καθώς σύμφωνα με την ελέγχου ύλης των πανελληνίων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση, λόγω μη λειτουργίας των Λυκείων Τσαγκαράδας και Ζαγοράς. Ως ζητούμε, τη λήψη ειδικών μέτρων για αυτούς τους μαθητές – υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που σε λίγους μήνες θα κληθούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις. Αυτό είναι επιβεβλημένο να γίνει, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις, για τις οποίες προετοιμάζονται όλα τα προηγούμενα χρόνια, ως ίσοι απέναντι σε ίσους και να τους δοθούν μέσω της ολοκληρωμένης διδακτέας ύλης, όλα εκείνα τα εφόδια και οι γνώσεις που χρειάζονται, για να πετύχουν στις εξετάσεις και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Υπουργείο Παιδείας και εσείς προσωπικά, θα λάβετε ειδικά μέτρα για αυτούς τους μαθητές, προκειμένου να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες διδασκαλίας και να ολοκληρώσουν την διδακτέα ύλη, μπαίνοντας στο στίβο των πανελλαδικών εξετάσεων με όλα τους τα εφόδια».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση