Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ν. Κεραμέως: Εντός του Ιουνίου η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων
Ν. Κεραμέως: Εντός του Ιουνίου η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Ν. Κεραμέως: Εντός του Ιουνίου η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Εντός του Ιουνίου θ γίνει η ένρξη των πανελλαδικών εξετάσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πρόσθεσε δε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Μέχρι στιγμής τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την επανέναρξη των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά τις φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, για το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του που η βάση της το 2019 ήταν 18.314 μόρια ο ενδιαφερόμενος για θα πρέπει να έχει 15.564 μόρια.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγή αυτή περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα τεθεί σε διαβούλευση στο opengov.

Στη δημοσιότητα το για την εκπαίδευση

Διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα (Τετάρτη), για να τεθεί σε διαβούλευση στο opengov.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχει στο σύστημα εισς στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Επίσης, αναμένεται να αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις φοιτητών.

Η ηγεσία του υπουργείου θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη μέσα στον Μάιο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση