Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο της Πόλης
Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο της Πόλης

Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο της Πόλης

Με τον τίτλο “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…το λιμάνι του Βόλου”

Ένα ταξίδι μέσα από παλιές φωτογραφίες και εξιστορήσεις για το λιμάνι του Βόλου. Πως χρησιμοποιούσαν παλιά το ξακουστό αυτό λιμάνι; Ποιες διαδρομές κάνανε τα καράβια και ποιες κάνουνε τώρα; Πως αξιοποιούσαν οι Βολιώτες το λιμάνι- του τότε και πως τώρα;

Το λιμάνι υπήρξε σημαντικός κρίκος ανάπτυξης του εμπορίου και της βιομηχανίας στον Βόλο, καθώς ο κύριος σκοπός του ήταν η εξαγωγή φυσικών και βιοτεχνικών προϊόντων από το Πήλιο και δημητριακών από την Θεσσαλία. Ο Βόλος, λοιπόν, γρήγορα έγινε ένα από τα σημαντικά λιμάνια της εποχής του, με δυνατότητα να προσελκύει μεγάλα πλοία.  

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω τα παιδιά θα μάθουν για τα κυριότερα μέσα μεταφοράς, θα φανταστούν οτι χρησιμοποιούν ένα από αυτά για να κάνουν το αγαπημένο τους ταξίδι από τον Βόλο σε μια άλλη περιοχή. Το πιο σημαντικό τους μέσο, όμως, είναι η φαντασία τους!

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 11:30-13:00 το “Μια φορά κι έναν καιρό” σας περιμένει στο Μουσείο της Πόλης… Συμμετοχές: 4 ανά παιδί, 6 ευρώ (αδέρφια).
Για κρατήσεις και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6978668632,6970990644

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση