Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

 Δήλωση του Υπουργού Κ. Γβρόγλου με φορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων

 Για πρώτη φορά η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στηρίζεται έμπρακτα με τον μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού προσωπικού από τον Σεπτέμβριο του 2019. Σημειώνεται ότι ουδέποτε στην ιστορία της εκπαίδευσης είχαν γίνει μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στον σημαντικό τομέα της Ειδικής Αγωγής που επί χρόνια απαξιωνόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για μια δέσμευση της σημερινής Κυβέρνησης που γίνεται πράξη, διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου Κασσάνδρες.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας των 4.500 μόνιμων διορισμών, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δήλωσε: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι θέλει και μπορεί να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, στο σύνολο, και ειδικά τα πιο ευαίσθητα μέλη της. Ποτέ καμία δεν κοίταξε κατάματα τον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Για πρώτη φορά διορίζονται μόνιμοι στον τομέα αυτό που για εμάς ήταν και παραμένει προτεραιότητα. Το νέο 4.500 μόνιμοι και ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό θα στηρίξουν τις οικογένειες και τους μαθητές που μέσα από τις δυσκολίες αποδεικνύονται πολύ πιο άριστοι από εκείνους που η αντιπολίτευση θεωρεί ‘άριστους'. Για εμάς δεν υπάρχουν λόγια και υπο. Υπάρχουν μόνο πράξεις».

Στο πλαίσιο των σχετικών προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, η υποβολής δικαιολογητικών για τον μόνιμο διορισμό μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), η οποία λήγει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται από την Πέμπτη έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση