Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μήνυμα Μητροπολίτη Ιγνατίου για τη νέα σχολική χρονιά
Μήνυμα Μητροπολίτη Ιγνατίου για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Μητροπολίτη Ιγνατίου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου ,Η ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς μοιάζει ίδια κάθε χρόνο. Είναι, όμως, μοναδική για τον καθένα και την καθεμιά από σας. Σήμερα βάζετε νέους στόχους. Σήμερα αφήνετε πίσω σας τις περσινές απογοητεύσεις. Σήμερα οραματίζεστε τα δικά σας μετάλλια και τα δικά σας ρεκόρ.

Το καλοκαίρι που πέρασε, χάρισε στην μας σπουδαίες αθλητικές διακρίσεις στους Ολυμπιακούς . Οι επιτυχίες αυτές, όμως, παρά τη και τη συγκίνησή μας, θα μείνουν ξένες σε μας, αν δεν μιμηθούμε όλα εκείνα που φέρνουν έναν αθλητή στο ψηλότερο σημείο του βάθρου. Και ποιά είναι αυτά; Τα ανέφεραν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες ολυμπιονίκες στις συνεντεύξεις τους: Η ανακάλυψη του ταλέντου που τους χάρισε ο Θεός. Η πίστη στις δυνάμεις τους. Η σκληρή δουλειά. Και πάνω απ' όλα, η προσήλωση στο στόχο τους.

Σήμερα μπαίνετε στην περίοδο των δικών σας προπονήσεων. Μέσα στον χώρο του υ θα ανακαλύψετε τα ταλέντα σας. Εδώ θα μετρήσετε τις δυνάμεις σας. Εδώ θα πιστέψετε στον εαυτό σας. Εδώ θα κοπιάσετε πολύ. Εξαρτάται, όμως, από σας να μην εξαντληθείτε και να μην εγκαταλείψετε τον αγώνα. Πώς θα γίνει αυτό; Μένοντας αφοσιωμένοι στους στόχους και προσηλωμένοι στα όνειρα, που πλάσατε για το μέλλον σας.

Θα ήθελα, όμως, να σας θυμίσω και κάποιες εικόνες λίγο πριν ή και λίγο μετά από τις κούρσες των Ολυμπιακών Αγώνων. Εικόνες αθλητών που ρίχνουν ένα βλέμμα στον ουρανό. Εικόνες αθλητών, που κλείνουν τα μάτια, αναζητώντας και συνομιλώντας με Κάποιον που οι θεατές δεν βλέπουν. Εικόνες αθλητών, που νιώθουν την ανάγκη να ακουμπήσουν ένα μικρό σταυρό ή κάτι άλλο ιερό που κρέμεται από το λαιμό τους. Ποιό να είναι, άραγε, το μυστικό των πρωταθλητών των αγώνων; Ποιό να είναι, άραγε, το μυστικό των πρωταθλητών της ζωής;

Αγαπητά μου ,

Όσοι έφθασαν να δώσουν το εκατό τοις εκατό των δυνάμεών τους για τη νίκη, γνωρίζουν πως έρχονται στιγμές που οι ανθρώπινες δυνάμεις εξαντλούνται. Στιγμές που κάθε προσπάθεια μοιάζει μάταιη. Στιγμές που η ψυχή φωνάζει: «δεν αντέχω άλλο». Τότε είναι η ώρα, που ο Θεός περιμένει μία πρόσκληση, μία προσευχή, για να στηρίξει την προσπάθεια και να ξαναβάλει τον αθλητή στον βατήρα της εκκίνησης. Αθλητές είστε κι εσείς. Αθλητές της ζωής και της γνώσης. Γι' αυτό και σας παρακαλώ, στις δύσκολες στιγμές, να Τον επικαλείστε, όπως κάνουν και οι αθλητές. Πολλοί, μάλιστα, Του αφιέρωσαν τα μετάλλιά τους. Στην πραγματικότητα, όμως, Εκείνος είναι που χαρίζει κάθε στιγμή δώρα πολύτιμα. Ποιά είναι αυτά;

Αγάπη, όταν τη στερηθείτε από τους ανθρώπους. Κουράγιο, όταν πολλοί θα σας θυμίζουν μόνον τις αποτυχίες σας. Σεβασμό στον αγώνα σας, όταν οι περισσότεροι θα ασχολούνται μόνον με τους νικητές. Συντροφικότητα και συμπαράσταση, όταν η μοναξιά «χτυπάει κόκκινο». Πλατύ νόημα στις προσπάθειές σας, όταν γύρω σας θα βλέπετε μόνον το κυνήγι της καριέρας και της ατομικής επιτυχίας.

Ο δικός μας Θεός, ο μας, πέρασε από τη γη αυτή, θεμελιώνοντας με το αίμα Του τα μεγάλα όνειρα της ανθρωπότητας: Την αγάπη, την δικαιοσύνη και την ειρήνη. Αφήστε Τον να σταθεί πλάι σας, να πλουτίσει τα όνειρά σας και να σας κάνει συναγωνιστές σε , που θα οδηγήσουν όλους μας σε έναν καλύτερο κόσμο.

Με τέτοιες ελπίδες είναι γεμάτοι οι δάσκαλοί σας, οι της ενορίας σας και οι γονείς σας, που σήμερα βρίσκονται δίπλα σας, δίνοντάς σας τις καλύτερες ευχές τους. Ολόψυχα σας εύχομαι κι εγώ να έχετε μία καλή χρονιά, γεμάτη πρόοδο, δύναμη και μεγάλες νίκες, όχι μόνο για τη δική σας πρόοδο, αλλά και την πρόοδο όλης της ς μας, που σήμερα βαριανασαίνει. Στο χέρι σας είναι να την ξανακάνετε φάρο φωτεινό για όλη την ανθρωπότητα, όπως άλλωστε υπήρξε για αιώνες.

Καλή χρονιά και ευλογημένη!

Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση