Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μήνυμα μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνατίου για τη νέα σχολική χρονιά
Μήνυμα μητροπολίτη  Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνατίου για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού Ιγνατίου για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου ,βρίσκεστε ξανά στο ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς. Το σχολείο σας, σας υποδέχεται ξανά, για να του δώσετε ζωή με το γέλιο και τα όνειρά σας.

Λίγα είναι τα πράγματα εκείνα που έχουν καθοριστική σημασία για ολόκληρη τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Θέλω, λοιπόν, να σας διαβεβαιώσω πως ορισμένα από αυτά που σας περιμένουν και τη φετινή χρονιά στο σχολείο, μπορεί να είναι καθοριστικά για ολόκληρη τη ζωή σας. Οι νεανικές ψυχές σας, περιμένουν από σας να τις πλουτίσετε με νέες γνώσεις, αλλά και με αξίες και με ιδανικά που θα δώσουν νόημα στις προσπάθειές σας και υψηλούς στόχους στο μέλλον σας.

Γνωρίζω καλά, όπως και εσείς άλλωστε, πως, όταν μιλάμε για σχολείο, στο νου μας έρχονται οι υποχρεώσεις, η ύλη, οι εξετάσεις και οι βαθμοί. Οπωσδήποτε, όλα αυτά αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά του σχολείου. Αλίμονο, όμως, αν μείνετε μόνον εκεί! Αν θέλετε, θα έχετε την μεγάλη ευκαιρία, πίσω από κάθε σελίδα των βιβλίων σας, να βρείτε μια ευκαιρία να πλουτίσετε τον εαυτό σας και να τον εξοπλίσετε με όλα εκείνα τα μέσα που θα κάνουν τη μελλοντική σας ζωή πιο πλούσια και πιο δημιουργική. Κάθε στιγμή του σχολικού σας προγράμματος, ακόμα και η ώρα του διαλείμματος, μπορεί να αποτελούν για σας μία προπόνηση και μία για τη ζωή που θα αντιμετωπίσετε στο μέλλον. Ο τρόπος να οργανώνετε το διάβασμά σας, ο τρόπος να συμπεριφέρεστε, ο τρόπος να διαχειρίζεστε τις σχέσεις σας με τους και τους συμμαθητές σας, ακόμη και ο τρόπος να χειρίζεστε την τεχνολογία αλλά να μην εξαρτάσθε απ' αυτήν, θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα και την προοπτική της μελλοντικής σας πορείας.

Αν στην κοινωνία βλέπετε πράγματα που σας θυμώνουν, που σας στεναχωρούν ή που σας πιέζουν, να ξέρετε πως μέσα στο σχολείο σας μπορείτε να ξεκινήσετε την προσπάθεια να τα αλλάξετε και να τα καλυτερέψετε. Αν θέλετε, μπορείτε να μετατρέψετε το σχολείο σας σε ένα αληθινό . Όχι σαν εκείνα τα άσυλα, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να αισθάνεται την ευθύνη των πράξεών του και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στη ζωή των άλλων. Εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε αγάπης για τον αδύναμο συμμαθητή σας, άσυλο συμς προς όποιον ταλαιπώρησαν οι οικογενειακές του δυσκολίες, άσυλο αποδοχής και ς εκείνου που γνώρισε την απόρριψη, την περιφρόνηση και την απομόνωση. Εάν αποφασίσετε να βαδίσετε, κατά τη σχολική αυτή χρονιά, τον δρόμο της καλοσύνης και της ανθρωπιάς, να ξέρετε πως δεν κάνετε μόνον καλό στους άλλους αλλά και στον ίδιο τον εαυτό σας. Κάθε φορά που η ματιά σας θα στρέφεται προς την εικόνα του Χριστού ή της ς, που βρίσκεται στην τάξη σας, να θυμάστε πως ο Χριστός μάς δίδαξε, με τον λόγο και το παράδειγμά Του, πως δεν υπάρχει άλλος προς την χαρά, παρά μόνον ο της αγάπης.

Εάν, μάλιστα, θελήσετε να πλουτίσετε αυτήν την περίοδο του σχολείου, την καλύτερη περίοδο της ζωής σας, με νέες δραστηριότητες και νέους φίλους, να θυμάστε πως η τοπική Εκκλησία και η ενορία σας, σας περιμένουν να μοιραστείτε με συνομηλίκους σας υπέροχες εμπειρίες δημιουργίας, συντροφικότητας και πνευματικής χαράς, μέσα από ποικίλες κατηχητικές δράσεις.

Σε κάθε σας προσπάθεια για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων σας θα βρίσκομαι πάντοτε συμπαραστάτης, πατέρας και φίλος σας αληθινός.

Ολόψυχα σας εύχομαι, η ευλογία του Θεού να σας συντροφεύει σε κάθε σας βήμα.

Καλή και ευλογημένη χρονιά, με πατρικές ευχές,

Ο μητροπολίτης

† Ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση