Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μήνυμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων έστειλαν μαθητές
Μήνυμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων έστειλαν μαθητές

Μήνυμα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων έστειλαν μαθητές

Όχι στον ρατσισμό είπαν σχολείων της Μαγνησίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας στην επίσημη εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τη «Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ενώ έξω από το αμφιθέατρο υπήρχε έκθεση φωτογραφιών των μαθητών με θέμα τον ρατσισμό.

«Το μήνυμα είναι η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων κι όχι μόνο στα ζητήματα των διακρίσεων και της καθημερινής μας πρακτικής. Το και η εκπαίδευση ως θεσμός να δείχνει το παράδειγμα στα παιδιά και τι κάνει ως θεσμός της ς» κάνουμε ως θεσμός πολιτείας. Για τη διαιώνιση ρατσισμού το ζήτημα είναι πως αντιδρούμε εμείς στην καθημερινή μας πρακτική», δήλωσε ο διευθυντής του Δημ. Κόκκινος.

Η Σοφία Κανταράκη υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β' Βάθμιας, δήλωσε ότι “κάθε με τέτοιου είδους μήνυμα οφείλει να διατρανώνει την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους καταστάσεις που υποβαθμίζουν το ανθρώπινο στοιχείο. Οι περνούν πολλά μηνύματα και οι συνάδελφοι συμβάλλουμε γιατί ο ρόλος του σχολείο είναι να αναδεικνύει το ανθρώπινο την γνώση και να παραγκωνίζει κάθε προσπάθεια που οδηγεί τον μαθητή σε αντίθετες καταστάσεις”.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Ο Μάρκος Ντόνας μαθητής Β' λυκείου δήλωσε ότι το διαφορετικό δεν είναι κακό και ομορφαίνει τη .

Η Μπρισίλντα Τσουλχάι από την Αλβανία δήλωσε ότι πάντα υπάρχει ρατσισμός σε κάθε γενιά και ηλικία. Όπως είπε “Είναι στον άνθρωπο. Εγώ έχω βιώσει ρατσισμό”.

Ο Νικόλαος Δεσύπρης επίσης μαθητής, ανέφερε ότι, δεν αποδέχεται πάντα η νέα γενιά το διαφορετικό, ενώ και η Αγγελική Βοβότη, μαθήτρια, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αντιδρούμε στο διαφορετικό.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε βράβευση μαθητών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας. Όπως είπε ο κ. Ελευθ. Πλαβός καθηγητής στο 1ο ΕΠΑΛ “πριν ενάμιση μήνα είχαμε κάνει πρόσκληση στα για διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα “Πείτε ΟΧΙ στον ρατσισμό”. Συμμετείχαν τέσσερα σχολεία με πολλαπλές συμ και σήμερα βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες”.

Τέλος ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κ. Στεργίου καταδίκασε το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε στη Ν. Ζηλανδία και ήταν ρατσιστικό. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους που δέχονται την βία του ρατσισμού. Ο ρατσισμός έχει την πηγή του στον φασισμό που είναι μέρος του συστήματος, ένα σύστημα που λειτουργεί στην εγκατάλειψη. Καλούμε τους μαθητές να καταδικάσουν κάθε φασιστική φωνή στα σχολεία να δημιουργήσουν μια κοινωνία που η παιδεία και η θα είναι δικαίωμα  για όλους τους ανθρώπους», τόνισε.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση