Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μικρή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία
Μικρή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία

Μικρή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία

Στo 20% έφτασε η συμμετοχή των δασκάλων της Μαγνησίας στην 24ωρη , με βασικό αίτημα τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών στα σχολεία, ενώ στους καθηγητές η συμμετοχή ήταν μόλις στο 2,8%.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νομο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει διορισμούς σε βάθος τριετίας και γι' αυτό έκαναν σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μούσιος ανέφερε ότι πολλά σχολεία δε λειτουργούν λόγω του παγετού, οι δάσκαλοι συμμετέχουν στην σε ποσοστό 20%.

«Με την παράσταση διαμαρτυρίας στέλνουμε σαφές μήνυμα μέσω του διευθυντή εκπαίδευσης να μεταφέρει στο Υπουργείο ότι θα πρέπει να κάνει άμεσα διορισμούς για να καλύψει τα οργανικά κενά», τόνισε.

Ο πρόεδρος των δασκάλων εξήγησε ότι σήμερα εργάζονται 123 αναπληρωτές, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι στην Ειδική Αγωγή. «Το υπουργείο παιδείας προγραμματίζει προσλήψεις σε βάθος τριετίας πέραν της συνταγματικής θητείας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να αποκτήσουμε στο Νομό μας ένα σύγχρονο ποιοτικό κι αποτελεσματικό δημόσιο θα πρέπει να υπάρχει μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και για να γίνει αυτό θα πρέπει το Υπουργείο να αποσύρει το νομο και να λάβει υπόψη την προϋπηρεσία όλων των εκπαιδευτικών σταματώντας την κλοπή της προϋπηρεσίας αυτών των ανθρώπων και να μην χρησιμοποιεί την επετηρίδα για προσλήψεις αναπληρωτών ως της ανεργίας.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να πουλήσει ελπίδα σε όλους τους αναπληρωτές παλιούς και νέους και αποφοίτους σχολών», σημείωσε ο κ. Μούσιος.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Τίρχας από το εκπαιδευτικών έκανε λόγο για απαράδεκτο σχέδιο εξηγώντας ότι δεν είναι κριτήρια διορισμών αυτά, αλλά απολύσεων, γιατί βάζοντας ταβάνι προϋπηρεσίας υπάρχει κλοπή χρόνου δουλειάς.

«Το ζήτημα δεν είναι η αριθμοί ο τρόπος μοριοδότησης αλλά το ότι αποτελεί την εφαρμογή της πιο σκληρής αξιολόγησης. θεσμοθετεί το κυνήγι προσόντων, πιστοποιήσεων και σεμιναρίων», τόνισε.

Όπως είπε, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα προσέτρεχε στο δι με τον Υπουργό για τα καλύτερα κριτήρια.

Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η απόσυρση του σχεδίου, μονιμοποίηση συμβασιούχων που εργάζονται και διορισμό 30.000 εκπαιδευτικών για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, υποστήριξε.

Ο Θάνος Γιαννακόπουλος αναπληρωτής ειδικής αγωγής εδώ και 15 χρόνια, τόνισε ότι οι αναπληρωτές έτρεχαν σε όλα τα μέρα της Ελλάδας για να καλύψουν τα κενά και επειδή το σύστημα διορισμού είχε μοναδικό προσόν την προϋπηρεσία και το πτυχίο,» επενδύσαμε στην προϋπηρεσία μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε , με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε δεινή θέση».

Όπως ανέφερε, το νέο σύστημα οδηγεί σε ένα κυνήγι προσόντων με και διδακτορικά που δεν τελειώνει ποτέ και μ' αυτό τον τρόπο όταν έχει περάσει ήδη η αξιολόγηση στην εκπαίδευση, το επικίνδυνο σημείο είναι ότι όταν κάποια στιγμή διοριστούμε, που δεν ξέρουμε πότε και αν θα γίνει αυτό, ακόμη και οι μόνιμοι πρέπει να μπουν σε ένα κυνήγι προσόντων.

Τέλος, χαρακτήρισε καλό ότι υπάρχει πρόθεση να γίνουν διορισμοί, αλλά ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία, ώστε αυτό να μη γίνεται άδικο και σε βάρος όλων αυτών των αναπληρωτών που τόσα χρόνια στελέχωσαν την εκπαίδευση σε δύσκολους καιρούς.

Η Κατερίνα Θεοχάρη, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής 10 χρόνια υπογράμμισε ότι οι αναπληρωτές αντιδρούν έντονα στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας, διότι απαξιώνει την προϋπηρεσία μας και το πτυχίο και μας μετατρέπει σε κυνηγούς νέων προσόντων, προκειμένου να καταστούμε ικανοί να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

«Είμαστε εδώ για να καταφέρουμε να αποσυρθεί. Η διαδικασία που εξήγγειλε το υπουργείο είναι κάθετα άδικη, προσπαθεί να μας διασπάσει, για να περάσει αυτό που θέλει», δήλωσε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση