Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μια βόλτα με… ποδήλατα για καλό σκοπό στον Βόλο
Μια βόλτα με… ποδήλατα  για καλό σκοπό στον Βόλο

Μια βόλτα με… ποδήλατα για καλό σκοπό στον Βόλο

 Από τους μαθητές του 7ου ΕΛ Βόλου, με για τη δράση της Unicef

 

Το 7ο ΕΛ Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος « Σχολεία Υπερασπιστές παιδιών» της UNICEF, στο οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2017-2018 και υπό το πνεύμα του εθελοντισμού, της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης , εκπαιδευτικών και γονέων του υ  διοργανώνει την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 μια ιδιαίτερη εκδήλωση αγάπης, μια βόλτα με ποδήλατα στους δρόμους της πόλης μας για καλό σκοπό, που θα ξεκινήσει από το χώρο του υ ( Λασκαράτου – Τερτσέτη) και θα τερματίσει στην παραλία του Βόλου (Άγαλμα), όπου oι μαθητές – εθελοντές του προγράμματος θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια της UNICEF. Παράλληλα, θα υπάρχει σημείο πώλησης προϊόντων της UNICEF (bazaar) και ταμείο αλληλεγγύης, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για τους σκοπούς της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Φαγητό, νερό, σχολεία, αγάπη και φιλία για όλα τα παιδιά», η UNICEF διεξάγει αυτό το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες ς.

Αυτή τη χρονιά δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Διάλογο για τους Στόχους για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως είναι η εξάλειψη της φτώχιας, της πείνας, η ποιοτική , η καλή υγεία, η μείωση των ανισοτήτων, ειρήνη και δικαιοσύνη κ.ά.  που είναι οι στόχοι που θα καθοδηγούν τις δράσεις της ανθρωπότητας για την προστασία του ανθρώπου τα επόμενα 15 χρόνια (2016-2030).

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η δράση μας να θέσει τις βάσεις για ένα κοινωνικό σχολείο μέσα από την και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο και να βρει ανταπόκριση και να αγκαλιαστεί όχι μόνο από την ευρύτερη σχολική κοινότητα, την οποία προσκαλέσαμε, αλλά και από απλούς συμπολίτες μας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου για την παραχώρηση τμήματος της παραλίας του Βόλου για τη διεξαγωγή της φιλανθρωπικής μας εκδήλωσης, την Τροχαία Βόλου που με την παρουσία της συνέβαλε στην και στον σχεδιασμό της ποδηλατοδρομίας, τον Διευθυντή και το Σύλλογο καθηγητών του σχολείου μας, το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους χορηγούς μας, αλλά πάνω από όλα τη UNICEF, που βοηθά να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Γιατί όπως λένε και οι στίχοι ενός τραγουδιού «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση