Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » «Μια κάποια λύση» από μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου
«Μια κάποια λύση» από μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου

«Μια κάποια λύση» από μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου

Η ρδιοφωνική ομάδ «7οΘαύμα» του 7ουυμνασίου Βόλου, ερμήνευσε ραδιοφωνικά το διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη «Μια κάποια λύση», που ακούστηκε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου σήμερα παραμονή Χριστουγέννων.

Η ηχογράφηση έγινε στις εγκαταστάσεις του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με υπεύθυνο τον τομεάρχη Κώστα Αμυγδαλίτση.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η υποδιευθύντρια του 7ουΓυμνασίου και υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας, Πανάγου, η ομάδα συστάθηκε πριν δύο χρόνια. Έχει ήδη αποδώσει ραδιοφωνικά το θεατρικό έργο «Καληνύχτα Μαργαρίτα»,  βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Περδικάρη και πέρυσι συμμετείχε στο διαγωνισμό για τα 70 χρόνια της ΕΡΤ Βόλου, με την εκπομπή «Στου κουτιού τα παραμύθια». «Φέτος είναι η τρίτη ραδιοφωνική μας προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με τη Νεκταρία Διαμαντή, τη θεολόγο του σχολείου και την Νάνσυ ώγου. Έχουμε δημιουργήσει ένα ραδιοφωνικό εργαστήρι και το έχουμε εντάξει στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων των παιδιών» επισήμανε η κ. Πανάγου.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην ραδιοφωνική απόδοση του διηγήματος είναι ές Β' Γυμνασίου (Σήφη Γιάνναινα, Μάριος Καραγιαννόπουλος, Ευανθία Ζορμπά , Άγγελος Χασιώτης) και  «δούλεψαν πολύ το έργο για να το καταλάβουν, και όχι απλά να το διαβάσουν, αλλά να το υποδυθούν. Το έργο μελετήθηκε εκ νέου στην τάξη και έτσι τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με παλιότερες συνθήκες ς και συνήθειες των ανθρώπων. Σε αυτό που καταλήξαμε είναι  ότι τα συναισθήματα και η ανθρώπινη ανάγκη είναι διαχρονικές αξίες και πρέπει να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε», επισήμανε η κ. Πανάγου.

Επιπλέον ανέφερε ότι η ομάδα προετοιμάζεται για το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού  Ραδιοφώνου   το οποίο διοργανώνουν από κοινού  το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και θα γίνει στο Βόλο τον Απρίλιο του 2019 .

«Το το έχουμε εντάξει στη σχολική μας ζωή και στο πλαίσιο αυτό και στη υποενότητα και , με τα παιδιά ηχογραφήσαμε ένα σκληρό και τρυφερό διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη, το  «Μια κάποια περίπτωση».

Όπως εξηγεί η κα. Πανάγου, με αυτό το διήγημα, ο Αντώνης Σαμαράκης, με μια αναπάντεχη πλοκή μας στρέφει τα μάτια και την ψυχή  μας στους λιγότερο τυχερούς ανθρώπους αυτών των ημερών. «Φωτίζεται έτσι η δική τους ψυχή και ο αξιοπρεπής και περήφανος τρόπος που διαχειρίζονται αυτό που τους συνέβη».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση