Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / «Μια κάποια λύση» από μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου
«Μια κάποια λύση» από μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου

«Μια κάποια λύση» από μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου

Η ραδιοφωνική ομάδα «7οΘαύμα» του 7ουΓυμνασίου , ερμήνευσε ραδιοφωνικά το διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη «Μια κάποια λύση», που ακούστηκε στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της σήμερα παραμονή Χριστουγέννων.

Η ηχογράφηση έγινε στις εγκαταστάσεις του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου , στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με υπεύθυνο τον τομεάρχη Κώστα Αμυγδαλίτση.

Όπως είπε μιλώντας στην , η υποδιευθύντρια του 7ουΓυμνασίου και υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας, Ελπίδα Πανάγου, η ομάδα συστάθηκε πριν δύο χρόνια. Έχει ήδη αποδώσει ραδιοφωνικά το θεατρικό έργο «Καληνύχτα Μαργαρίτα»,  βασισμένο στο διήγημα του Δημήτρη Περδικάρη και πέρυσι συμμετείχε στο διαγωνισμό για τα της Βόλου, με την εκπομπή «Στου κουτιού τα παραμύθια». «Φέτος είναι η τρίτη ραδιοφωνική μας προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με τη Νεκταρία Διαμαντή, τη θεολόγο του σχολείου και την Νάνσυ Γώγου. Έχουμε δημιουργήσει ένα ραδιοφωνικό εργαστήρι και το έχουμε εντάξει στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων των παιδιών» επισήμανε η κ. Πανάγου.

Τα που συμμετείχαν στην ραδιοφωνική απόδοση του διηγήματος είναι μαθητές Β’ Γυμνασίου (Σήφη Γιάνναινα, Μάριος Καραγιαννόπουλος, Ευανθία Ζορμπά , Άγγελος Χασιώτης) και  «δούλεψαν πολύ το έργο για να το καταλάβουν, και όχι απλά να το διαβάσουν, αλλά να το υποδυθούν. Το έργο μελετήθηκε εκ νέου στην τάξη και έτσι τα ήλθαν σε επαφή με παλιότερες συνθήκες ζωής και συνήθειες των ανθρώπων. Σε αυτό που καταλήξαμε είναι  ότι τα συναισθήματα και η ανθρώπινη ανάγκη είναι διαχρονικές αξίες και πρέπει να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε», επισήμανε η κ. Πανάγου.

Επιπλέον ανέφερε ότι η ομάδα προετοιμάζεται για το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού  Ραδιοφώνου   το οποίο διοργανώνουν από κοινού  το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου και το 7ο  Βόλου και θα γίνει στο Βόλο τον Απρίλιο του 2019 .

«Το ραδιόφωνο το έχουμε εντάξει στη σχολική μας ζωή και στο πλαίσιο αυτό και στη υποενότητα ραδιόφωνο και λογοτεχνία, με τα ηχογραφήσαμε ένα σκληρό και τρυφερό διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη, το  «Μια κάποια περίπτωση».

Όπως εξηγεί η κα. Πανάγου, με αυτό το διήγημα, ο Αντώνης Σαμαράκης, με μια αναπάντεχη πλοκή μας στρέφει τα μάτια και την ψυχή  μας στους λιγότερο τυχερούς ανθρώπους αυτών των ημερών. «Φωτίζεται έτσι η δική τους ψυχή και ο αξιοπρεπής και περήφανος τρόπος που διαχειρίζονται αυτό που τους συνέβη».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

  • Δεκαέξι παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/8fsYBKFEw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση