Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας
Μέτρα στήριξης  εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας

Μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας

προς τους υπουργούς Παιδείας και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.κ. Γαβρόγλου και Κουρουμπλή, με θέμα ευνοϊκές και μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές του Νομού Μαγνησίας απέστειλε η   Δωροθέα .

Αναλυτικά η : “κ. Υπουργέ,

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών και παραπόνων από εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολικές μονάδες νησιωτικών περιοχών του Νομού Μαγνησίας, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Το πρόβλημά τους είναι τεράστιο αν αναλογιστείτε ότι τα έξοδα μετακίνησής τους από τον τόπο κατοικίας της οικογένειάς τους, στον τόπο εργασίας τους σε νησιωτική περιοχή, σε εβδομαδιαία βάση φθάνουν και τα 300€, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα έξοδα συντήρησης ενός δεύτερου σπιτιού στα όπου και εργάζονται.

Πολλοί από αυτούς δε, παραμένουν εγκλωβισμένοι στα , μακριά από τις οικογένειές τους, λόγω των μηδενικών προσλήψεων την τελευταία και πλέον δεκαετία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων:

  • Δημόσιες , με παροχή έκπτωσης στους εκπαιδευτικούς, χωρίς πλαφόν και περιορισμούς. Το αίτημα περιλαμβάνει τις με καράβια (ατομικά εισιτήρια και εισιτήρια αυτοκινήτων), αεροπλάνα και ΚΤΕΛ.
  • Επιδότηση ενοικίου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι. Εξασφάλιση δωρεάν στέγασης εκεί που υπάρχουν οι δυνατότητες και οι .
  • Δωρεάν σίτιση σε λέσχες.
  • Παροχή επιδόματος θέρμανσης
  • Διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως επίσης και όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων και όλων των .

Πιστεύουμε ότι με την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, αλλά και μιας σειράς άλλων μέτρων που εσείς θα κρίνετε αναγκαία, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων νησιωτικών περιοχών θα μπορέσουν να ανακουφιστούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικά.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/7nn87TEqH5 -

  • Ηλεκτρονική παρακολούθηση στους φορείς του Δημοσίου #δημόσιο - https://t.co/GetichLzhV -

  • Στέφανος #Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς #Τσιτσιπάς - https://t.co/VvZkmly5i0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση