Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μέσα Μαρτίου ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας
Μέσα Μαρτίου  ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας

Μέσα Μαρτίου ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας

Στα μέσα Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η χρονιά στις σχολές μαθητείας για τους αποφοίτους των σε πέντε ειδικότητες και η Δευτεροβάθμια απευθύνει πρόσκληση να υποβάλλουν έγκαιρα τις τους. Σε επίπεδο Μαγνησίας έχουν εξευρεθεί 60 θέσεις και ήδη 50 μέσω των σχολείων τους έχουν κάνει προεγγραφή.

Σύμφωνα με το υπουργείο το εννιάμηνο της μαθητείας θα πρέπει να ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου, όμως όπως εκτίμησε ο κ. Πιτσιάβας θα είναι όλα έτοιμα στα μέσα Μαρτίου. “Το εννιάμηνο θα επικαλυφθεί με το έτος μαθητείας του 2017-2018 αλλά κάθε αρχή και δύσκολη” εξήγησε. Επιπλέον τόνισε ότι το ζητούμενο είναι αυτά τα να παραμείνουν στη θέση τους και μετά το εννιάμηνο, αλλά αυτό εξαρτάται από τα ίδια τα και φυσικά τους εργοδότες τους.

Από τις 60 θέσεις που βρέθηκαν οι 35 είναι στους δήμους Αλμυρού, Βόλο και Ρήγα Φεραίου και οι υπόλοιπες στον ιδιωτικό τομέα. Οι δε ειδικότητες που φέτος έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το έτος της μαθητείας είναι αυτές της πληροφορικής, φυτικής παραγωγής, ηλεκτρολόγων, οικονομίας-διοίκησης και δομικών.

“Χρειάστηκε προσπάθεια να πειστούν οι ιδιώτες ειδικά να προσλάβουν τους με το καθεστώς αυτό και οι περισσότεροι, από ό,τι είπαν το έκαναν για να βοηθήσουν”. Σύμφωνα με τη σύμβαση τα παιδιά θα εργάζονται τέσσερις ημέρες στην επιχείρηση και μία ημέρα στο σχολείο. Την πρόοδο των παιδιών και την καλή σχέση με την επιχείρηση θα επιβλέπει ένας εκπαιδευτικός.

Συνολικά η του μαθητή το μήνα ανέρχεται σε 350 ευρώ καθαρά και είναι ασφαλισμένος για υγεία και .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση