Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Μέσα Μαρτίου ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας
Μέσα Μαρτίου  ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας

Μέσα Μαρτίου ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας

Στα μέσα Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η χρονιά στις για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ σε πέντε και η Δευτεροβάθμια απευθύνει πρόσκληση να υποβάλλουν έγκαιρα τις τους. Σε επίπεδο έχουν εξευρεθεί 60 θέσεις και ήδη 50 παιδιά μέσω των σχολείων τους έχουν κάνει προεγγραφή.

Σύμφωνα με το υπουργείο το εννιάμηνο της μαθητείας θα πρέπει να ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου, όμως όπως εκτίμησε ο κ. Πιτσιάβας θα είναι όλα έτοιμα στα μέσα Μαρτίου. “Το εννιάμηνο θα επικαλυφθεί με το έτος μαθητείας του 2017-2018 αλλά κάθε αρχή και δύσκολη” εξήγησε. Επιπλέον τόνισε ότι το ζητούμενο είναι αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στη θέση τους και μετά το εννιάμηνο, αλλά αυτό εξαρτάται από τα ίδια τα παιδιά και φυσικά τους εργοδότες τους.

Από τις 60 θέσεις που βρέθηκαν οι 35 είναι στους δήμους Αλμυρού, Βόλο και και οι υπόλοιπες στον ιδιωτικό τομέα. Οι δε που φέτος έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το έτος της μαθητείας είναι αυτές της πληροφορικής, φυτικής παραγωγής, ηλεκτρολόγων, οικονομίας-διοίκησης και δομικών.

“Χρειάστηκε προσπάθεια να πειστούν οι ιδιώτες ειδικά να προσλάβουν τους με το καθεστώς αυτό και οι περισσότεροι, από ό,τι είπαν το έκαναν για να βοηθήσουν”. Σύμφωνα με τη σύμβαση τα παιδιά θα εργάζονται τέσσερις ημέρες στην επιχείρηση και μία ημέρα στο σχολείο. Την πρόοδο των παιδιών και την καλή σχέση με την επιχείρηση θα επιβλέπει ένας εκπαιδευτικός.

Συνολικά η αποζημίωση του μαθητή το μήνα ανέρχεται σε 350 ευρώ καθαρά και είναι ασφαλισμένος για υγεία και σύνταξη.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση