Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μέσα Μαρτίου ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας
Μέσα Μαρτίου  ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας

Μέσα Μαρτίου ξεκινά η χρονιά στις σχολές μαθητείας

Στα μέσα Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η χρονιά στις σχολές μαθητείας για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ σε πέντε ειδικότητες και η Δευτεροβάθμια απευθύνει πρόσκληση να υποβάλλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους. Σε επίπεδο Μαγνησίας έχουν εξευρεθεί 60 θέσεις και ήδη 50 παιδιά μέσω των σχολείων τους έχουν κάνει προεγγραφή.

Σύμφωνα με το υπουργείο το εννιάμηνο της μαθητείας θα πρέπει να ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου, όμως όπως εκτίμησε ο κ. Πιτσιάβας θα είναι όλα έτοιμα στα μέσα Μαρτίου. “Το εννιάμηνο θα επικαλυφθεί με το έτος μαθητείας του 2017-2018 αλλά κάθε αρχή και δύσκολη” εξήγησε. Επιπλέον τόνισε ότι το ζητούμενο είναι αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στη θέση τους και μετά το εννιάμηνο, αλλά αυτό εξαρτάται από τα ίδια τα παιδιά και φυσικά τους εργοδότες τους.

Από τις 60 θέσεις που βρέθηκαν οι 35 είναι στους δήμους Αλμυρού, Βόλο και Ρήγα Φεραίου και οι υπόλοιπες στον ιδιωτικό τομέα. Οι δε ειδικότητες που φέτος έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το έτος της μαθητείας είναι αυτές της πληροφορικής, φυτικής παραγωγής, ηλεκτρολόγων, οικονομίας-διοίκησης και δομικών.

“Χρειάστηκε προσπάθεια να πειστούν οι ιδιώτες ειδικά να προσλάβουν τους μαθητές με το καθεστώς αυτό και οι περισσότεροι, από ό,τι είπαν το έκαναν για να βοηθήσουν”. Σύμφωνα με τη σύμβαση τα παιδιά θα εργάζονται τέσσερις ημέρες στην επιχείρηση και μία ημέρα στο σχολείο. Την πρόοδο των παιδιών και την καλή σχέση με την επιχείρηση θα επιβλέπει ένας εκπαιδευτικός.

Συνολικά η αποζημίωση του μαθητή το μήνα ανέρχεται σε 350 ευρώ καθαρά και είναι ασφαλισμένος για υγεία και σύνταξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επτά ταινίες χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ έλαβαν 15 διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2019… - https://t.co/zfdrbvoMTX -

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς - https://t.co/IYDoqrEELC -

  • Αγνοείται 37χρονος Βολιώτης - https://t.co/zko17ZXI5s -

"Αλιεύοντας" την είδηση